Wpis z mikrobloga

#irlandia
#dublin
#emigracja
#nieruchomosci
Piękna kamiennica za niemal €400k...fakt, ze to niemal centrum, ale mimo wszystko, to jest kabaret. Za takie siano mozna ze 4 nieruchomosci kupić na południu Włoch i to w idealnym stanie, a taka ruderę to idzie wyrwać za €30-40k. Jak dzisiaj przechodziłem po ścisłym centrum Dublina na Capel str to na drzwiach dosc podobnego domu, widziałem ogłoszenie wynajęcia pokoju za €2.500 na miesiąc. Coś sie niby buduje, na Ballymun chociażby, ale pewnie większość socjalne...
mirek_wyklety - #irlandia 
#dublin
#emigracja
#nieruchomosci
Piękna kamiennica za nie...

źródło: 1000018834

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirek_wyklety:

Coś sie niby buduje, na Ballymun

Po pierwsze to współczuję komukolwiek kto zdecydowałby się zamieszkać z własnej woli na Cabra/Finglas/Ballymun. Po drugie nie licz nawet, że będąc normalnie pracującym Polakiem na emigracji, masz jakieś szanse coś na tym ugrać.

Niestety Dub jest już trochę spisany na straty, ale dobrze pokazuje obraz co się dzieje, kiedy władze skumają się za bardzo z developerami. U nas w sumie ludzie robią niewiele
  • Odpowiedz
@mirek_wyklety: Dublin czasami nie jest już od dłuższego czasu w głębokim kryzysie, jeśli chodzi o nieruchomości? Czytałem opinie osób, które mimo oferty pracy na stole wahały się, czy tam wyjeżdżać, bo nie było pewności, czy uda im się coś wynająć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Hatespinner: Co tam Ballymun, czy Finglas...ja bym w Dublin gdziekolwiek nie zamieszkał, jakby mi nawet za darmo chate dawali. Mieszkalem 20 lat temu i wystarczy, a obecna odległość 150km od tego syfu wydaje sie idealna ¯\(ツ)/¯ W kazdym razie, jak czlowiek myśli ze ceny nieruchomości osiągnęły absurd, to sie okazuje, że w cale niekoniecznie.
@Iwasawa tak, dokladnie tak jest, z tymże nie ograniczlabym kwestii do samego Dublina, ale raczej
  • Odpowiedz
@Hatespinner: wszyscy walą na finglas i ballymun, a i tak najwięcej kradzieży masz na south. Sam kupiłem na finglas, ale trochę lepsza okolica, głównie celuję pod wynajem.
@mirek_wyklety obok Charlestown Shopping Centre buduje się, na santry widziałem gdzieś budowę, naprzeciwko Northside Shopping Centre też jakaś budowa startuje. Cherrywood na south powoli jest znawiany jak tylko uda się sprzedać już wybudowane.

Czy socjalne czy na sprzedaż to nie wiem.

Im
MegaZU0 - @Hatespinner: wszyscy walą na finglas i ballymun, a i tak najwięcej kradzie...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@MegaZU0: No napisalem wlasnie, ze troche sie buduje, bo krecilem sie dzisiaj po Dub i troche zurawii widzialem. Na Ballymun mi sie najbardziej rzuciło w oczy akurat...jak nie socjalne, a na market to albo wykupią hurtowo fundusze, albo hindusi z kasą w workach na śmieci...a co do wynajmu w tym kraju, to ciezki kawałek chleba...niby rent obecnie wysoki, ale i tak szału z tego nie ma (tax, koszta itp)...jedyny plus,
  • Odpowiedz