Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +585
Orlen Polski Tinder Narodowy im. św. Jana Pawła II
źródło: 84CA792C-ADA3-4C13-82CC-E9E431AC82EA
Pobierz
Amigoyamigo +216
Moja dentystka kupiła całą klatkę od dewelopera. Rozumiecie, całą klatka jest jej, na parterze zrobiła salon dentystyczny i miejsce parkingowe na swojego nowego merola, a 2 pozostałe piętra to apartamenty pod wynajem. Wchodzę na stronę stomatologa, a ona tam oferuje zabiegi z noclegiem xdddddd gdzie ja żyję Boże
#nieruchomosci
#nieruchomosci

Faktycznie jest co chwalić i z czego się cieszyć xD to wręcz idealne rozwiązanie w kraju, w którym 20% ludzi w ogóle nie wie że płaci podatki, a 90% pozostałych chciałaby gdzieś wsadzić pieniądze i żeby ich nikt nie zaj... bo na tyle wystarcza sił po robocie na etacie xD
#gielda #oki #takaprawda
oczywiście ze przerżną.
obiecali najważniejsze:
@conamirko: ja tam potężnie odczułem ten nominalny wzrost zarobków na przykład i nie narzekam aż tak. Kiedyś marzyliśmy żeby mieć tylko takie problemy
@conamirko: to kupujesz etf na obligacje, ci idioci tego nie sprawdzą
źródło: 1000010906
Pobierzźródło: etfbcash
Pobierzźródło: 1000010907
Pobierzwielki inwestor zawadiaka, ale ma problem z czytaniem ze zrozumieniem xD dużo stron nie ogarnia, że to jest zrecyklowany ticker. np. tutaj jest normalnie od 2024 przy zaznaczeniu MAX https://www.analizy.pl/etf/PLBETWT00010/beta-etf-obligacji-6m-portfelowy-fiz-acc-pln
wcześniejsza historia jest jako etfbwtech
Mimo wszystko u podstawy problem zostaje dalej ten sam - to jest jakiś wytrych na głupie prawo, które jest dopiero na etapie zapowiedzi więc można by je wymyślić dobrze i korzystnie dla ludzi.
Nawet jako Janusz inwestowania mogę mieć pewność że taki etf jest mniej pewny od kupienia obligacji bezpośrednio
@conamirko: dokladnie, wiec jeszcze umacniajmy Polaków w podejściu chowania hajsu do skarpety i mrożenia kapitału zamiast zachęcać ich do inwestycji i obrotu pieniądzem, bo nie daj Bóg jeszcze jakaś polska