Aktywne Wpisy

jmuhha +27
Wytłumaczy mi ktoś jak to jest, że kiedyś nie było nic a były dzieci?
źródło: 1000021453
Pobierz
Antorus +159
W gimbazie miałem paru kolegów, akurat wtedy Vice City było "hot" gierką i wszyscy grali.
Dużo ludzi utykało na wyścigu z klubu Malibu, gdzie prowadząc jakiegoś lipnego sentinela trzeba było wygrać z dopakowanym Sabre Turbo.
I tu wchodzę cały na biało, mówiąc im że po prostu zmodowałem pliki w grze i nawet z miejsca dziad nie ruszył.
Jak? Przecież nie ma takich kodów do tej gry. Pokaż!
No to im pokazałem. Wziąłem motur PCJ500, ustawiłem mu
Dużo ludzi utykało na wyścigu z klubu Malibu, gdzie prowadząc jakiegoś lipnego sentinela trzeba było wygrać z dopakowanym Sabre Turbo.
I tu wchodzę cały na biało, mówiąc im że po prostu zmodowałem pliki w grze i nawet z miejsca dziad nie ruszył.
Jak? Przecież nie ma takich kodów do tej gry. Pokaż!
No to im pokazałem. Wziąłem motur PCJ500, ustawiłem mu
źródło: hq720
Pobierz

teraz jak powstał chipset od amd x870 otwiera się okienko dla domowych złomiarzy :D
taka tam płyta od msi PRO X870-P WIFI która ma złącza:
PCIE1 Gen PCIe 5.0 supports up to x16 (From CPU)
PCIE2 Gen PCIe 3.0 supports up to x1 (From Chipset)
PCIE3 Gen PCIe 3.0 supports up to x1 (From Chipset)
PCIE4 Gen PCIe 4.0 supports up to x4 (From Chipset)
technicznie można podzielić:
pcie g5 x16 na 2x x8 dla 2 rtx 5070
pcie g4 x4 na 2x x2 dla karty sieciowej 10gbe (realtek zapowiedział ze lada moment taką wyda) + radeon r6400
i zostają 2x x1 dla kontrolera sata czy karty dźwiekowej
daje nam 6 urządzeń pcie + dysk na m.2
#homelab #pcmasterrace #selfhosted
Spójrz na schemat.
Szkoda, że nikt nie zrobił switcha z 8 linii gen 5, na 16 gen 4
źródło: temp_file1651400850919890746
Pobierzpozdrowienia z rozrysowaniem tego... weź pod uwagę że każdy m.2 można ukraść extenderem do zwykłego portu pcie
źródło: obraz
Pobierzale jak ktoś potrzebuje 2 kompy może wyrzeźbić chciałem powiedzieć taniej ale kurde ten asus drożej wypada niż 2 normalne płyty
Jak potrzebujesz i/o to kupujesz starego threadripera za grosze. Jak cokolwiek to bierzesz tego Gigabyte co Ci kiedyś polecałem na AM4, układem x16, x4 i jednym slotem m2 x1
@Szala: prądożerne.... jak chce mocy ale z małym poborem prądu malinki albo utylizuje lapki w robocie ( ͡º ͜ʖ͡º)