Wpis z mikrobloga

Mały chwalipost, 3 lata temu po roku treningów na zwykłej szosie na 1/8 ledwo przekraczałem średnią prędkość 34km/h, teraz na tym oto rumaku przekroczyłem oficjalnie 40km/h na domierzone 22.5 km a na 1/8 zabrakło dosłownie kilku sekund do złamania 1:10 😎
#triathlon #szosa
Piechun - Mały chwalipost, 3 lata temu po roku treningów na zwykłej szosie na 1/8 led...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale, że Wy tak tymi Rumakami za mnóstwo srebrników po bieżni jeździcie na tych drewnianych kołach? xD
A serio to Brawo Mireczq każdy progres cieszy na początku ale '''apetyt rośnie w miarę jedzenia'' potem jak urwiesz minuty na 1/4 na 1/2 czy na pełnym dystansie to będziesz dupą klaskał, że 30~sek urwałeś :)
  • Odpowiedz
@Piechun: Obiło mi się o uszy, że ludzie zaczynają jeździć na szerokim stożku (30-32mm) z przodu oraz dosyć niskiej niższej jak z przodu obręczy z tyłu. Pewnie chodzi o aero zamiast tylnej ''masy rotującej''. :)
  • Odpowiedz
  • 0
@4x80 żeby wchodzić w takie niuanse to już nogę trzeba mieć, najpierw trening i jakieś sukcesy potem takie szczegóły. Ja jeżdżę na dość szerokiej obręczy z przodu ale sztyce 25, z tyłu też mam 25, takie były pod ręką i założyłem, też nie będę się rozdrabniał czy 23,25 czy 28.
  • Odpowiedz
@Piechun: Ja tylko sobie pozerkałem co się działo wokół TDF i ogólnie ostatnio czyli przednie koło ma robić ''tunel aero'' jak rozumiem. To nic do ciebie nie ma. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@4x80 aż tak się w detale tdf nie zagłębiam, chociaż mam na oku cervelo czasowe z Jumbo visma z 2023 roku nowe nie używane rezerwowe van aert’a 😃
  • Odpowiedz
najpierw trening i jakieś sukcesy potem takie szczegóły.

@Piechun: Niby tak, jednak całym sprzętem jesteś w stanie sobie dodać ~50w jak startujesz od "zera", a treningowo żeby tyle zyskać to będziesz potrzebował rok albo i więcej ;)
  • Odpowiedz