Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wjkp: pośrednicy to jeszcze pół biedy ale to co fliperzy i deweloperzy uczynili z rynkiem mieszkań i pokoi na wynajem to jest dramat
Jeszcze tak z 5 lat temu spokojnie można było znaleźć uczciwe mieszkanie od kogoś kto wynajmował bo akurat miał wolne mieszkanie w którym nie mieszkał albo ktoś dostał mieszkanie po babaci albo po zmarłym wujku.
Od kiedy hieny zaczęły robić z tego biznes i przeliczać każdy m2
  • Odpowiedz
@wjkp:

Ja jak szukałem początkiem tego roku pokoju udało się po ok 8 telefonach. Choć tak naprawdę miałem zabukowane 2 pokoje i wybrałem jeden z nich. Tyle, że miałem asa w rękawie z propozycją opłaty czynszu za pół roku z góry. Ogólnie im bliżej centrum, lepszy stan i w południowej części miasta tym większa patologia I bezczelność. Wynająłem daleko od centrum bo ok 8km na granicy czyzyn i nowej huty
  • Odpowiedz
@wjkp: mam dla Ciebie jescze jeden pomysł, umawiaj się na spotkania w sprawie mikrokawalerek i przychodź na te spotkania i wyzywaj pośrednika, że ty się na kawalerkę umawiałeś a nie pokój z aneksem xDD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Zoriuszka: pisząc o pośrednikach mam na myśli... pośredników xd

dokładnie, te darmozjady w zdecydowanej większości nie zasługują na jakikolwiek szacunek
  • Odpowiedz