Wpis z mikrobloga

Jakie są obecnie realne ceny wynajmu pokoju we Wrocławiu lub Katowicach?

Rozważam krótkoterminowy wynajem pokoju (na 2–3 miesiące) i przeglądam dostępne opcje. Na HousingAnywhere natrafiłem na oferty za około 1200 zł z opłatami, ale standard nie powala — małe pokoje przypominające raczej celę niż przestrzeń do życia.

Czy to obecnie standardowa cena rynkowa za pokój w tych miastach?
Zależy mi na czymś w miarę spokojnym, czystym i najlepiej bez wysokiej kaucji. Jeśli ktoś ma aktualne doświadczenia z rynku albo zna sprawdzone źródła ogłoszeń (np. OLX, Facebook), chętnie przyjmę każdą wskazówkę.

#wroclaw #katowice #wynajem
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Asullo we Wrocławiu pokój taki większy w centrum to 1500 + opłaty. Za mniejszy w centrum trzeba liczyć 1000-1200 + opłaty. Takie za 1200 z opłatami to właśnie cela z łóżkiem. Nie wiem jak Katowice, ale Katowice są generalnie tańsze.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Lonate dzięki. Tak myślałem ze we Wrocławiu cls takiego bedzie. Dostałem w Katowicach pierwsza "oferte" ale kobieta widać leci na maksymalny zysk bo na Ligocie chciała 1520zl, gdzie kątem oka w Katowicach powinienem zamknac sie w tysiącu.
  • Odpowiedz
@Asullo zależy jaki standard- w Katowicach za 1500 zł z opłatami to masz podwyższony standard w nowym mieszkaniu blisko centrum np.Brynow we Wrocławiu pewnie coś średniego blizej obrzeży
  • Odpowiedz