Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: taki związek na wielu płaszczyznach nie ma sensu. Najważniejsze to fakt, że taki związek jest zaprzeczeniem biologii, natury. Samica potrzebuje samca lepszego pod względem wyglądu jak i finansów. Jedyne co Cię usprawiedliwia, to fakt, że twój facet mega dobrze wygląda ale i tak problem finansowy prędzej czy pozniej zniszczy związek. Będziesz w swoim otoczeniu poznawała również facetów świetnie wyglądającym i zarabiającym jak Ty albo i lepiej, więc instynkt zacznie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale co z tego ze gadałaś sobie coś tam o dzieciach, jak zanim się zabierzesz za działania to będziesz już stara nawet jak na obecne mocno przesunięte standardy, ze o drugim nawet nie wspomnę. nie wiem co w tym trudnego do zrozumienia.

Masz małą wiedze o relacjach i stąd takie niezachwiane przekonanie że wiesz jak wszystko działa zawsze i u każdego xD

oczywiście że nie wiem wszystkiego, ale akurat
  • Odpowiedz
A to na pewno, on jest humanistą i po polsku mówi i pisze lepiej ode mnie i bez błędów xd

@mirko_anonim: Aaa, no to teraz ma to ręce i nogi. Nie wchodzisz po prostu na jego podwórko, bo to nie twoja brocha, przez co nie musi rywalizować z tobą w tym, co jest jego spiritus movens.
Ja nie wierzę w komfort życia w związkach gdzie baba jest z automatu rywalem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przed chwilą w innej dyskusji napisałem ten sam argument, więc świadomie się powtarzam.
Przez tysiące lat naszej cywilizacji układ damsko-męski sprowadzał się do boleśnie pragmatycznego - kobieta rodzi dzieci a mężczyzna robi aby ta rodzina przeżyła. Cała filozofia. Wszystkie inne zasady, normy, moralność, religia itp. wywodzą się z tej prostej dynamiki.

Co symbolizował biały welon? Dlaczego "czystość" kobiety była w cenie? Bo testy na ojcostwo mają dopiero 60 lat. Więc
  • Odpowiedz
@centerario: Trafne, ale mamy wiele instynktów zwierzęcych i zawsze pytanie jak sobie z nimi radzimy.
To, że facet ogląda się za młodą ładną dziewczyną nie znaczy, że natychmiast zdradzi z nią żonę.
Wszystko kwestia dojrzałości i poukładania w głowie.

Problem z osobami bardzo bystrymi jest taki, że potrafią wszystko sobie
  • Odpowiedz
Czy polecam też wam szukanie takich kobiet

@mirko_anonim: co ty w ogóle p--------z xd

Takich jak ty znam jeden przypadek. Słownie - jeden. I to o tobie mówię. Czyli przypadek jeden i to z forum ze śmiesznymi papierzami
  • Odpowiedz
Ogólny skrót oznaczający zbiór nauk ścisłych, technologii, inżynierii i nauk matematycznych.

@mirko_anonim: coś mi mówi, że Ty z tego STEM-u ogarniasz tę bardziej humanistyczną stronkę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jak nie wiecie co robić z kasą to polecam domek nad jeziorem xD

Twoja partnerka z pewnością doceni, jak się ma odpowiedzialna i stresującą pracę to nawet weekend u siebie ale na łonie natury potrafi sprawić cuda jeśli chodzi o redukcję napięcia, dlatego ja tak o tym marzę :)

@mirko_anonim: to jej kasa, ja się nie wtrancam ;)

A pracę ma kompletnie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
godny-strateg-74: @Lupus_Management

Z niezgułą, co zarabia 9 netto nie byłoby to możliwe.

Oho, wydawało się, że OPka ma mniemanie o sobie, ale tyś jeszcze lepszy xd Tak, tak, jak ktoś nie zarabia pięciocyfrowej sumy to od razu niezguła, bo przecież wcale nie ma gorzej płatnych, a wciąż społecznie użytecznych
  • Odpowiedz
tak, jak ktoś nie zarabia pięciocyfrowej sumy to od razu niezguła,

@mirko_anonim:

Tak, dla mnie to niezguła, czyli ktoś niezaradny. To, że są większe, niczego nie zmienia. Kasjerzy są potrzebni, ale niekoniecznie chciałbym się z kasjerem
  • Odpowiedz
Odpadają goście którzy mają na tyle niską pewność siebie że czuliby się niepewnie gdyby ich kobieta nie dość że była niezależna finansowo to jeszcze zarabiała więcej.

@mirko_anonim: Co to ma do pewności siebie? To jest ich miękkie ego, jeśli im nie pasuje, że osoba, z którą są zarabia więcej.
  • Odpowiedz