Aktywne Wpisy

yourgrandma +38
#wykopoweprzeboje
Głosujemy na następną kategorię.
Głosujemy na następną kategorię.
Na co chcesz głosować w następnych #wykopoweprzeboje?
- anime openings 20.3% (408)
- disco polo 10.3% (207)
- muzyka ryjąca banię 16.6% (334)
- najgorsze piosenki 10.8% (217)
- pieśni i marsze wojskowe 8.7% (176)
- piosenki afrykańskie 8.5% (172)
- piosenki polskich wykonawców, ale w innym języku 7.3% (147)
- piosenki po włosku 6.2% (125)
- polski hip hop 11.3% (228)

Dzień dobry, cześć!
Dziś nieco z przymróżeniem oka
Można iść na łatwiznę i wręczyć wybrance serca kuchenną łopatkę ale można też bardziej standardowo i klasycznie, wręczyć pierścionek. Unikatowy i jakościowo lepszy niż oferowany w przeróżnych sieciówkach... A już za kilka chwil takie cacko u mnie można będzie wyszarpać bowiem jiż w najbliższy wtorek w godzinach w którch zazwyczaj niektórzy spożywają drugie śniadanie wrzucę na #rozdajo coś co może przyprawić noejedną kobietę o
Dziś nieco z przymróżeniem oka
Można iść na łatwiznę i wręczyć wybrance serca kuchenną łopatkę ale można też bardziej standardowo i klasycznie, wręczyć pierścionek. Unikatowy i jakościowo lepszy niż oferowany w przeróżnych sieciówkach... A już za kilka chwil takie cacko u mnie można będzie wyszarpać bowiem jiż w najbliższy wtorek w godzinach w którch zazwyczaj niektórzy spożywają drugie śniadanie wrzucę na #rozdajo coś co może przyprawić noejedną kobietę o
źródło: temp_file7256098719263979794
Pobierz

1. W pełni wykończony dom 200m2 z wszystkimi bajerami obecnej technologii (PV, rekuperacja, podłogówka, pompa ciepła, klima itp), z wielkim ogrodem (2k m2 działka) ale oddalony od miasta o ponad godzinę drogi, położony w okolicy bez przedszkoli, szkół i innych dodatkowych atrakcji dla dzieci, i w sumie bez niczego ciekawego.
2. Mieszkanie 120m2 w mieście z szybkim dojazdem do pracy, z całym zapleczem oświaty i zajęć dodatkowych dla dzieci. Dodatkowo rodzice w bliskiej odległości, którzy zawsze mogą pomóc przy dzieciach.
O ile dom jest świetny to każdy dzień będzie oznaczał planowanie, o której odwieźć dzieci, o której odebrać, kto może odebrać. Zajęcia dodatkowe to kolejne wożenie. Ogólnie wieczne jeżdżenie samochodem. Z drugiej strony mieszkanie, które może w pewnym momencie okazać się ciasne, ale za to blisko wszystkiego, gdzie nie tracimy czasu na dojazdy.
#kiciochpyta #nieruchomosci #kupujzwykopem
@GladysDelKarmen: 120 metrów w pewnym momencie będzie za ciasne? To ile jeszcze dzieci planujesz, tuzin? Oczywiście mieszkanie w mieście, a nie dom na wsi.
@Kj5s6f2dk7s54o 120m2 to nie jest dużo dla rodziny 2+2. Salon, kuchnia, 2 łazienki i 3 pokoje. Do tego zabudowa zajmuje dużo miejsca. Kuchnia też. I nagle masz pokoiki po 10-12m i właściwie tyle.
@GladysDelKarmen: lol, nawet nie wiem co tu można komentować, szczególnie te "pokoiki po 10-12m" brzmią jak żart.
Idźcie lepiej publikować ceny
@GladysDelKarmen: odbij typie ode mnie, nie wiem po co wpisujesz mnie w swoje fantazje. Ja ci nie każę mieszkać z dwójką dzieci na 50 metrach, tylko wyśmiewam bzdety, że 120 metrów (sporo powyżej średniej europejskiej) to nie jest dużo. Nazywaj sobie dalej pomieszczenie 12m2 pokoikiem jak ci tak pasuje, nie zmieni to faktu że gadasz bez sensu ani nie zmieni to faktu
Musisz wybrać na jaki kompromis pójść - ja ze względu na własne doświadczenia wolę dobrą lokalizację od braku sąsiadów xD