Wpis z mikrobloga

@Drill90: prawda jest taka, że i eripe i bedopies to łaczyska tylko innego rodzaju
eripe to cringe typu demonologia słonia, a bedoes pdf toksyczny przekaz dla gimbazy szkodnik
  • Odpowiedz
@Drill90: problem z eripa jest taki, że umie tylko wyzywać raperów którzy odnieśli sukces, a poza dissami nic nie ma do zaoferowania

poza tym najbardziej zabawne jest, że jest taki wyszczekany w tych dissach jacy inni nie są słabi, a sam ma problemy z alkoholem a w dodatku jest niski i niegroźny IRL xD

Rozumiem kręcić beczke z typów, którzy sami udają na klipach gangsterów i zabijaków, ale jak się
  • Odpowiedz
  • 0
@LuznaPusi: no łakami bym ich nie nazywał, bo łakami to możemy być my w porównaniu do nich, bo przecież nikt tu nie rymuje. Oni w tym siedzą kilka lat, więc pisać o nich że są łakami, to nie będę.

@elo_kebab no Liroy też jest niski, ale jakoś zapisać się zapisał na tej scenie. Co zaś do Eripe - fakt, dużo strzela, ale w sumie to jego tak naprawdę pierwszy
  • Odpowiedz
@Drill90: Ogólnie nie jestem jakimś wielkim fanem obu panów, ale prawdę moim zdaniem po Eripe spodziewałem się lepszego dissu, za to Bedoes miło zaskoczył. Jednak dla mnie jak na razie również 1:1.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Flutter_M_Shydale no właśnie nie. Albo wymieniasz ksywy których dissujesz, albo nie. Bo jak jedziesz kogoś, a nie wymieniasz ksywy, to raczej brzmi jak taki o------l od przyjaciela, żebyś się ogarnął a nie diss, coś jak utwór "Nie do rozwiązania" O.S.T.R-ego, w którym ten pocisnął po jednym ze swoich ziomków (nie ma wymienionej ksywki, tylko sam adresat utworu oraz ludzie z otoczenia Adama wiedzieli do kogo to) albo "50 Zet" od TDFa.
  • Odpowiedz
@Drill90: Owszem można rzucić takie pancze że nie będzie wiadomo o kogo chodzi, ale chyba nie powiesz mi że nie wiadomo o kim mowa w poniższych

Niewiele wiem o branży zwierzęta, klauny I łatwe d--y Te cyrkowe składy zabijam zostawiam martwe trupy

Wersy lodowate, łaki tu dostają hipotermii

I mam ubaw gdy raperzy nagrywają z Pop gwiazdami I ten syf tłumaczą szerokimi horyzontami Ej co jest z wami k---a, przecież
  • Odpowiedz
  • 0
@Flutter_M_Shydale: no właśnie o wszystkich i o nikim. Właśnie to jest to, o czym pisałem - niby podbitka do Popka, raperów nagrywających pseudogangsterkę czy nawet Tedego grajacego z gwiazdeczkami pop, ale nadal bez ksyw to strzały w nikogo. Ogólniki, a nie dissy. Dissem było "Level down", czy kawałek Grande o polskich raperach.
  • Odpowiedz
@t4il: @Kidd_Slave

Zawsze osoba, która rozpoczyna beef ma cięższę zadanie, bo musi sama przekminić strzały i pierwsze punche. Osoba, która odpowiada na diss ma znacznie prościej - po prostu musi odbijać rzeczy, które były w pierwszym dissie. Nie musi się mocno wysilać - po prostu wers po wersie ma się odnosić do wcześniejszego dissu i to odbijać. W teorii jeśli Eripe wrzuci drugiego dissa (a powinien), to będzie mógł
  • Odpowiedz