Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was ma od niedawna tj. kupioną w tym lub zeszłym roku pralkę lub inny sprzęt Beko?
Kusi mnie zakup pralki Beko, ale wydaje mi się że jest sporo negatywnych wpisów nt. urządzeń Beko wadliwych od samego początku i bardzo rozczarowującego serwisu. Nie wiem, czy rzeczywiście są takiej beznadziejnej jakości, czy po prostu sprzedaje się ich tak dużo i czasem musi sie trafić wada.
Dopiero co zamknięto fabrykę Beko we Wrocławiu i 700 osób straciło pracę. Czy ostatnie sztuki jakie zeszły z taśmy nie są przez to zrobione na odwal się? Proszę o opinie. Czy polecacie Beko?
#pralka #beko #agd #remontujzwykopem #pranie #dom #sprzatanie #zakupy #mediaekspert #kiciochpyta
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dwieplaze to raczej jest taka tania marka więc opinie cóż nie są rewelacyjne. Chociaż to naprawdę zalezy jaki sprzęt się kupuje. Ja tam akurat preferuje sprzęt Boscha i na razie wszytko chodzi tak jak powinno. Zależy co potrzeba ogólnie bo jedna marka robi np lepsze lodówki , inna suszarki do ubrań i pralki, a jeszcze inna fajne płyty. Nie skupialbym się na marce tylko na urządzeniu i posiadanej kasie na zakup.
  • Odpowiedz
  • 0
@CzarnyOwiec: tylko Bosch mi się nie zmieści. Muszę ją przepchnąć przez przesmyk 47 cm i chciałabym, aby miała zarazem jak największy beben. I wyszło że Beko 6kg ma poniżej 45 cm z elementami wystającymi.
Te superslimy robią właśnie tańsi i słabsi producenci: Electrolux, MPM, Candy, Indesit... Bosh nie robi takiej wąskiej.
Budżet: chcę jak najmniej wydać ale do ok. 1800. Nie musi być wieczna, ale nie przeżyję, jeśli od samego
  • Odpowiedz
@dwieplaze Electrolux to akurat nie taka najgorsza marka więc z tych to brzmi rozsądnie ,ale ze slimami jest trochę gorzej. Jeszcze Amica ,chociaż to chińczyk ale siostra ostatnio kupiła i jeszcze to nie wybuchło.
To pralka ładowana od góry? Bo jeśli tak to w tej niszy egzystują własnej takie dziwne marki jak Indesit,candy i Elektrolux.
  • Odpowiedz
  • 0
@CzarnyOwiec: nie, ładowana od przodu.
Nie mogę załadować zdjęć, a chciałam pokazać, nie ładują się.
1) Pralka Beko BM1WFU36235WDC 6kg 15 programów 1200obr/min AquaWave Biały
Alternatywnie myślałam o:
2) Pralka ELECTROLUX EW6SN426WP 6kg 1200 obr biała
Czyli Ty bardziej głosujesz na Beko?
  • Odpowiedz
@dwieplaze bralbym raczej Elektroluxa ,lepsze opinie mam po znajomych. Np kolega ma suszarkę i już 10 lat jej nie może zajeździć. Wymiary ma też mniejsze. Minus ,że jest głośniejsza i ma mniej programów. Realnie jednak kto używa więcej niż 3 programy ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@CzarnyOwiec: tak, najważniejsza jest ta jak najmniejsza awaryjność, nie bajery.
Tylko obaj producenci mieli dawniej opinie tanich i solidnych, a zdaję się w ostatnim okresie mocno ją nadwyrężyli. O Elektroluxie tez czytałam, że potrafi być zepsuty od nowego.
Ogromnie dziękuję Ci za rady.
  • Odpowiedz
@dwieplaze: mam suszarkę od kilku lat. Chodzi minimum raz dziennie. Dobierałem pod względem naprawialności i dostępności części. Była jedna mała awaria, ale część kupiłem bez problemu za grosze i wymieniłem w 15 minut.
  • Odpowiedz
  • 1
@CzarnyOwiec: zgodnie z Twoją sugestią wzięłam Elektroluxa. Zamówiłam ze sklepu producenta, razem z usługą podłączenia i rozruchu za 55zl. Wyszło taniej o 440 niż gdybym zamówila przez MediaEkspert, zarówno urządzenie, ale też podłączenie. To podłączenie to wykonali dostawcy z firmy transportowej Zadbano. W MediaEkspert za podłączenie biorą 150. Chciałam dodać zdjęcie, zwlaszcza z myślą o osobach przeszukujących tagi pralkowe, tak jak ja w okresie zakupu, ale jak zwykle nie chce
  • Odpowiedz
@dwieplaze: u mnie właśnie tak było, może nie 3mm, ale w-------m się wtedy jak oni podają te wymiary, jakby to nie miało znaczenia, że zamawiasz sobie kuchnie na wymiar u stolarza za jakiś p------y hajs, podajesz mu wymiary sprzętów a tu lipa, bo za ciasna dziura na pralkę czy lodówkę.
  • Odpowiedz