Wpis z mikrobloga

@Czoso: Mainstream i nasi politycy tego nie podłapią.

Są zwyczajnie zbyt mocno umoczeni w temat mieszkań. Ile partii chciało by podatnik dokładał się do deweloperów, albo przez ulgi podatkowe, albo przez dopłaty, albo by oddać im w posiadanie więcej terenów przez wyprzedaż terenów należących do państwa?
  • Odpowiedz
@Czoso: tak po za tym wyświetlenia na X nie robią realnego wyniku. PL2050 ma sukcesy, blokada 0% ujawnienie cen i inne takie. Nie można napisać, że nic nie robią jak Lewica. I co? PL2050 walczy z progiem wyborczym. Pójście na pełnej po porażce Hołowni w społeczność nieruchomość, nie daje głosów. Ilość wypełnionych ankiet przeciw deweloperom też słaba. Tak że @mickpl się myli. Z tych prawie 50 milionów na X
  • Odpowiedz
Tak, ale przy temacie nieruchomosci mozna pier...olnac babola,

@sosiwoczostkowe: Ja tam nie wierzę, że polityków, jak i kogokolwiek z mediów przerasta ogarnięcie woli ludu, którą w skrócie można opisać, jako "dopłaty do kredytów - źle, budowa mieszkań na tani wynajem (BEZ WYKUPU) - dobrze". Kombinują, jak umieją, aby spełnić oczekiwania sponsorów i bogatych kolegów ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Czoso: Od kiedy zbanowali micka, to już nigdy nie zajrzałem na wykop i nie zamierzam. Cała rodzina i wszystcy znajomi również przestali, chociaż nigdy nie widziałem, żeby tu zaglądali.
I wam radzę to samo. Nigdy nic nie mówiłem, ale zachowujecie się jak zwierzęta
  • Odpowiedz
@wstanczyk: prywaciarz developer ma silną motywacje do zarobku. A urzędas? Za marne waciki takich projektów sie podejmować to praca absolutnie nieadekwatna do wynagrodzenia.
  • Odpowiedz