Wpis z mikrobloga

Nie rozumiem po co ludzie przechodzą na Diety, jakieś ucinanie kalorii, głodzenie się. Skoro ten okres jest mało przyjemny to wiadomo że dużo grubasów się po drodze wykruszy i znowu przytyje.

Sam jestem wysportowany i z atletyczna sylwetką ale to nie decyzja tylko styl życia.
I najgorszym koszmarem było by dla mnie przechodzić głodówki, albo inne chore diety.

Zamiast tego robię co roku urlop na 1-2 miesiące, bardzo intensywny w środku zimy, lecę do ciepłych krajów na wyprawę bikepackigową, kilka tysięcy km do przejechania, pchania roweru w trudnym terenie, pływania, hiking, opalanie się, zawsze w słońcu od rana do wieczora i nie ma bata, co bym nie jadł to te 8-10 kg zrzucę, a jestem chłop 183cm/ 90 kg normalnie,
Dlatego po powrocie mam przez długo odciętą sylwetkę, i kratę na brzuchu.
Przyjemne z pożytecznym, nawet nie odczuwam tego że jestem na deficycie bo każdy dzień jestem w ruchu tak jak za dzieciaka a wtedy mało kto był otyły.

Same plusy takich wyjazdów, zimę sobie skracasz, witamin d3 nalapiesz mnóstwo, jeżdżąc w upałach bez koszulki cały dzień, opalisz sie,
Po powrocie czujesz się jak super naoliwiona maszyna, rewelacja jednym słowem.
Ostatnio na Kubie, byłem, ale Wyspy Kanaryjskie również polecam, Puerto Rico, Izrael kiedyś,

#przemyslenia #dieta #odchudzanie #zywnosc #dietetyka #zdrowie #tarczyca #zycietruckera #bekaztransa #grubasy #sadelko #dobrazmiana #motywacja #pomysl #porady #pytanie #pytaniedoeksperta #pytaniedorozowychpaskow #pytaniedoniebieskichpaskow #logika #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#przemyslenia
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamsowaanon tl;dr "nie rozumiem jak inni mogą robić inaczej niż ja, bo moje podejście jest najlepsze"

Z pewnością każdy może wziąć 1-2 nieprzerwanego urlopu.
2/10 bo odpisałem.

każdy dzień jestem w ruchu tak jak za dzieciaka a wtedy mało kto był
  • Odpowiedz
  • 3
XD XD XD to niezła rada

@troglodyta_erudyta
@szachrai: No co? Jest masa zawodow gdzie zarobisz duzo kasy a w zime masz przestoj lub mniej pracy, szczegolnie na samozatrudnieniu.
2-4tygodnie urlopu na umowie o prace i to w srodku lata europejskiego glownie to brzmi jak niewolnictwo.
Juz nastolatki maja lepiej bo w szkole masz 3miesiace wolnego co roku.
  • Odpowiedz