Aktywne Wpisy

CerealExperiment +16
Chciałbym się tu znaleść
źródło: 1000009036
Pobierz
wfyokyga +40
źródło: temp_file8173435669106153670
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000009036
Pobierz
źródło: temp_file8173435669106153670
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dużo było mówione na tagu o recenzowaniu gier po dotarciu do pierwszego taktu i ukrywaniu profili na Steam i PS, aby widzowie nie mogli określić, ile ludolodzy rzeczywiście w daną grę grali i jak daleko zaszli.
Ostatnio ktoś przytoczył tutaj Mortismala, jako przykład wzorowego i rzetelnego recenzenta, który przechodzi gry (głównie RPG) w 100% co w jego własnej definicji wykracza poza osiągnięcia, bo obejmuje również alternatywne ścieżki itp. On sam zresztą zawsze powtarza, że jego profil Steam jest publiczny.
Wczoraj wypuścił "NWN2 EE review after 100%" i mówi tam m.in., że Mysteries of Westgate to przygoda na max 5 godzin. Tymczasem jest to moduł na kilkanaście godzin gry, dodatkowo z wzajemnie wykluczającymi się ścieżkami i alternatywnymi wyborami i rezultatami questów, gdzie nawet w zależności od budowanej relacji z towarzyszem może dojść do, przykładowo, odkupienia upadłego paladyna z drużyny i zmiany klasy z wojownika na palka - albo dalsze stoczenie się rycerza.
Te Mortismalowe 100% to chyba ze Steam Achievement Manager, co już nieraz był sugerowane. Już pomijam fakt, że podstawka NWN2 to tak z 60h gry i również w pierwszym rozdziale są dwie ścieżki (straż miejska vs złodzieje cienia), Maska Zdrajcy 20-25h, gdzie są właściwie dwie ścieżki przez całe rozszerzenie (opieranie się klątwie vs poddanie się klątwie) plus trzecie ukryte zakończenie wymagające spełnienia 3 konkretnych warunków, a Gniew Zehira to minimum 30h gry by zbadać wszystkie lokacje w obu regionach i rozwinąć gildię kupiecką. Mortismal cały pakiet ocenia na max 80-100 godzin rozgrywki razem z Tajemnicami Wrót Zachodu xD
Ja wiem, że on przeszedł kiedyś complete edition z GOG-a, więc zna grę, ale zrobienie wszystkich osiągnięć w Enhanced Edition wymaga przynajmniej dwukrotnego przejścia podstawki, Maski Zdrajcy i Tajemnic Wrót Zachodu albo przynajmniej powtórzenia 20 godzin pierwszego segmentu podstawki, całej Maski Zdrajcy i pierwszych kilku godzin Tajemnic Wrót Zachodu.
Tymczasem Mortismal ma 100% osiągnięć w 76 godzin pakietu gier, których jednorazowe kompleksowe przejście zajmuje w sumie minimum 130 godzin. Nie mówiąc o powtarzaniu dużej części zawartości dla alternatywnych osiągnięć, których nie odblokuje się zwykłym wczytaniem save'a sprzed podjęcia decyzji.
Strona modułu na How Long to beat.
https://howlongtobeat.com/game/6518
źródło: morshitmal
PobierzMoże Tobie remaster niepotrzebny, ale wielu fanów gry mimo wszystko ucieszyło się z tej premiery, nawet jeśli kwestia jakości remastera pozostawia wiele do życzenia.
Zresztą niedługo
Słabo to już pamiętam, bo i czasu nieco minęło i po drodze była masa innych gier, ale już wtedy mi coś się nie spinalo. Tam więcej było absurdów, bo część rzeczy była tak oskryptowana, że mając już evke w drużynie, wciąż ją i tak spotykaliśmy na drodze, a i z krasnalem było kilka śmiesznych sytuacji.
Pamiętam
Swego czasu tłukłem też sporo w neverwintera online, ale mi z-----i kompletnie postać i olałem .
patrząc na daty zdobycia osiągnięc, to chłop dodatki robił jednego dnia w kilka godzin xD