Wpis z mikrobloga

Ehh, obecnie pracuję dla kontraktorni w której loguje się czas pracy, ale jest haczyk z którym nie spotkałem się wcześniej, mianowicie nie można logować czasu na np. spotkania wewnątrz firmowe (mamy spotkanie statusowe raz na tydzień + wiadomo jak parę osób siedzi przy jednym projekcie to też się czasem złapiemy). Wychodzi więc na to, że mój alfons oszukuje klientów, no bo gdzieś ten czas zalogować muszę.
Niby to nie jest dużo, ale i tak mi z tym źle - szczególnie kiedy klient jest w porządku.
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@huopisko: też się przeraziłem jak usłyszałem o tym od znajomej co prawda nie w it ale praca na projektach. Z jednej strony pato ale z drugiej strony jakoś muszą mierzyć "opłacalność" danych projektów albo bardziej potrzebną liczbę pracowników do zredukowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: powinna alfonsiarnia mieć wewnętrzny projekt na spotkania statusowe. Tak w sumie to was robi w ch...a xD
@tommyrb: u mnie się loguje tak że w piątek wbijasz 40h na jeden numerek. I tak od 3 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: Normalnie mordo. Logujesz w taska pt. "Szkolenie z sortowania odpadów i inne szkolenia". Jak ci brakuje to mogę za ciebie zalogować w swoje Jirze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wychodzi więc na to, że mój alfons oszukuje klientów, no bo gdzieś ten czas zalogować muszę.

@4mmc-enjoyer: u mnie jest to samo, kiedyś wrzucałeś takie godziny do specjalnego worka na jakieś zdobywanie wiedzy/spotkania wewnętrzne, ale po którejś reorganizacji z rzędu stwierdzili że usuwają wszystkie takie wewnętrzne worki i od teraz wszystko co raportujesz musi iść na klienta dla którego z----------z jak robol

nie muszę chyba nikomu tłumaczyć że w takim
  • Odpowiedz