Wpis z mikrobloga

Ależ mi głupio, że ponad 10 lat temu wystawiłem mojego pierwszego PCta, którego dostałem w prezencie pod komunie w bodajże 2001r na zbiórkę elektro-śmieci.
Już nawet nie pamiętam co tam dokładnie siedziało w środku, ale naszła mnie dzisiaj nostalgia i tęsknota za retrogamingiem.
Tak, wiem - śmieciarka już jedzie( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Obudowa była dokładnie jak picrel, nawet ten sam kolor( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
#pcmasterrace #komputery #zalesie
Ralphs - Ależ mi głupio, że ponad 10 lat temu wystawiłem mojego pierwszego PCta, któr...

źródło: temp_file2827903796816317599

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@hpiotrekh nie mam pojęcia. Jako dzieciak nie do końca ogarniałem te tematy. Wiem, że miałem sama obudowę w użytku bardzo długo, bo po około 4 latach była taka burza, że przy skokach napięcia wszystko w środku się zjaralo i bebechy były wymieniane na nowe, całe szczęście ubezpieczenie wszystko pokryło()
  • Odpowiedz
@hpiotrekh w 2001 to już można było dużo mocniej w średniej cenie. Ja mialem Durona 1200 i 256 ramu, grafika GeForce titanium 2 oraz kartę dźwiękową soundblaster live 5.1. Jeszcze pamiętam ,że nagrywarkę miałem i wypalałem płyty po 5 zł. Pudło stoi do dzisiaj tylko czy zabytkowy dysk by ruszył to ja nie sądzę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ
  • Odpowiedz
@CzarnyOwiec: no my wzieliśmy chyba w 2001/2002 Athlona 1800+, 256ram, GF2mx, ale do nagrywarki kazałem dorzucić dodatkowo DVD, a mama wzięła modem.

Wtedy taki konfig to był w sumie standard, zwłaszcza z tymi grafikami gf2/4 mx. nikt się za bardzo nie bawił w składanie.
Rodzice chcieli kupić komputer do nauki to sie brało z gazetki jakie były, bez zbędnych modyfikacji
  • Odpowiedz
  • 0
@Ralphs ale mnie ta obudowa wkurzała xD
kumpel taką miał to czasami zdarzało się przypadkowo zrestartować komputer przez ten wystający przycisk
  • Odpowiedz