Wpis z mikrobloga

@dwieplaze: mam twardą wodę + przyłącze pod ciepłą wodę w pralce i miałam Indesit i Amicę i kij wie co jeszcze, wszystko padało przed końcem gwarancji. teraz mam Boscha chyba z 6 lat i nigdy się nie zepsuła. zmywarkę też mam Bosch już 8 lat i działa jak nowa.
  • Odpowiedz
@dwieplaze: najtansza indesit jaka tylko byla, najbardziej mi zalezalo zeby nie miala zadnych fancy wyswietlaczy, miliona przyciskow itd. 3 pokretla 5 guzikow i jakies diody.
Mam ja ponad 7 lat, pierze wiruje, dziala.

Sklep bralbym taki, ktory nie odpierdziela szopek z dostawa, nie dolicza chorych kosztow za wniesienie i bez problemu odbiera stary sprzet.
Nie pakuj sie w zadne uslugi uruchomienia i podlaczenia, bo to nawet 2 lewe rece majac
  • Odpowiedz
@dwieplaze: Bosch WAN282EEPL (od 2022 nic się nie dzieje póki co - silnik indukcyjny)
Ogólnie sprzęt BSH chyba jest takim w miarę środkowym rozwiązaniem (dużo części zamiennych).

Miałem już pralkę firmy Amica co od początku miała wadę konstrukcyjną i permanentnie lubiła skakać, pierwszą jej usterką było zmęczenie plastiku pokrętła, nawet od drgań był problem z konektorami i randomowo przestawała działać,wymieniałem przekaźniki + pompę odpływu - pralka przepracowała do momentu żywotności grzałki
  • Odpowiedz
  • 0
@SystemFound: tego modelu już nie ma w sprzedaży, są jego następcy, albo kuzyni. Ale nie zmieściłaby mi się. Dziś się zreflektowałam, że przesmyk pomiędzy umywalką a narożnikiem szklanej jakby kabiny prysznicowej wynosi 47 mm i niestety pralka będzie musiała pokonać to wąskie gardło. Ja wymierzyłam tylko zakątek gdzie jest ta instalacja dla pralek i on pozwala na większą pralkę, ale nie pomyślałam o przesmyku.

Dziękuję za porady, a jak to
  • Odpowiedz