Wpis z mikrobloga

• 12
@straszny_cham otóż te przyciski nie zawsze działają tak jak powinny. Np. u mnie w bloku jak wcisnę np. "w dół" to zapala się też ten "do góry". Tak czy siak rozumiem co chcesz powiedzieć bo faktycznie są osoby, które nie ogarniają jak tego używać ;d
  • Odpowiedz
  • 45
@luukasz1905: wybierasz kierunek w którym chcesz jechać przyciskiem, a dodatkowo gdzieś przy kabinie jest wyświetlacz, który pokazuje w jakim kierunku winda będzie jechać kiedy odjedzie z piętra.

Czyli chcesz jechać w dół, drzwi się otwierają ale na wyświetlaczu jest strzałka w górę, nie wsiadasz bo tylko zajmiesz komuś miejsce.

Problem często występuje w galeriach handlowych gdzie dosłownie nie można wejść do kabiny bo wsiedli ludzie jadący nie w tą stronę.
  • Odpowiedz
@straszny_cham nie wsiądziesz, potem winda bedzie załadowana i Ty nie wsiądziesz, pomimo, że winda jedzie juz w dobrą stronę.
Trzeba dbać o własną dupę, nikt o nia nie zadba.
Wiec Twój argument że zajmuje ktoś miejsce bo jedzie w zla strone, do mnie nie przemawia.
  • Odpowiedz
@straszny_cham chlopie xD

Ja mieszkam w mieszkaniach które są połączone z galerią handlową (mieszkania są nad galeria, piętra 4-6), oprócz tego jest parking wielopoziomowy od -2 do +7.
Jest winda która robi cały pion, a ja ze mogę szybko przez parking przejść z galerii do swojego mieszkania to korzystam właśnie z niej, a nie z dedykowanej dla mieszkańców. Windy są dwie i lata temu nie dało się z nich korzystać w
  • Odpowiedz
@gorzki99: jeśli naciśniesz w dół a winda jedzie w górę to nie zatrzyma się na tym piętrze. Są za to osoby które za każdym razem naciskają obydwa przyciski i wsiadają do windy niezależnie od kierunku w którym jedzie, bo myślą że tak będzie szybciej
  • Odpowiedz
@test___ Jeśli jesteś na przykład na trzecim piętrze i chcesz jechać wyżej naciskasz przycisk w górę bo w przypadku kiedy ktoś już ta winda jedzie np. Na 5 piętro to winda się zatrzyma bo jedziecie w tym samym kierunku. Jeśli byś nacisnął przycisk w dół to teoretycznie nie powinna się zatrzymać na twoim piętrze tylko pojechać wyżej i wrócić po ciebie jak będzie jechać w dół. Analogicznie kiedy chcesz zjechać np.
  • Odpowiedz