Wpis z mikrobloga

@messindowski: Zainteresowałem się tym, myślałem, że to będzie apka do poznania znajomych. Zajrzałem na ich instagrama, reklamują to jako tinder na żywo przez co jestem sceptycznie nastawiony, bo przyjdą mośki szukać samiczek. Byłem zapisany na wydarzenie w Łodzi w lipcu, ale ostatecznie termin nie pasował i się wypisałem.
  • Odpowiedz
  • 0
@straggler2: No chyba właśnie głównym celem było raczej randkowanie a poznawanie znajomych to tak dodatkowo z tego co widzę.

@ka-lol Czemu twierdzisz, że padnie? Ale przyznam, że sam odniosłem takie wrażenie bo to chyba apka jakiegoś startupu. Dostali kasę i reklamują się póki co. Na razie wszystko jest darmowe, więc nie wiem jaki mają plan. Pewnie liczą, że w miarę zdobycia popularności będą wprowadzali płatności.

Na razie chyba działają
  • Odpowiedz
Pewnie liczą, że w miarę zdobycia popularności będą wprowadzali płatności

@messindowski: liczą na to że ktoś ich wykupi ¯\(ツ)/¯
Aktualnie szukają react native developera ¯\(ツ)/¯

Ta aplikacja nie ma prawa działać z tego samego powodu, z którego nie działa Tinder, Badoo czy
  • Odpowiedz
Dodatkowo to się dużo nie różni od tindera
Tam jest taka statystka poznanych osób i serduszek
Większość osób ma zero, czasem 1
Jakieś oskarki vifoniarze mają po 20 xD (kilka osób dosłownie)
Więc no taki sam syf jak Tinder, nie ma się co nastawiać. Zbyt duża konkurencja do osób mniej niż 8\10
  • Odpowiedz
  • 0
@szlachcic0wojownik: Dzięki za odpowiedź. Fajnie, że napisał ktoś kto chociaż po części spróbował to sprawdzić.

Ogólnie dużo ludzi tam było tak całościowo?
Nie zalogowałeś się, ale mogłeś przeglądać profile stąd wiesz jak wyglądały inne osoby?
Są w tej apce jakieś filtry w ogóle? Wiek itp.? Czy widzisz wszystkich?
No to słabo jak ten sam system serduszek itp. Ale w zasadzie ciężko byłoby jakoś inaczej to zorganizować. Chyba, że przymusowe parowanie
  • Odpowiedz
@messindowski: Wybrałem się. Było 150 osób. Najpierw było 5 lub 6 hotspotów na obszarze spotkania, potem połączyli je większe i apka zamulała, przestały mi się też wyświetlać profilowe zdjęcia i nie mogłem ludzi odszukać, musieli szukać mnie, zresetowanie apki pomogło wprawdzie, ale niesmak pozostał. Są filtry - grupy wiekowe i płeć. Serduszka nie mają znaczenia w tej apce przynajmniej na razie.
Działa to na zasadzie przymusowego parowania.
Przez pierwszą godzinę szukałem przez
  • Odpowiedz
@messindowski: Byłem u siebie w mieście, wrażenia dość pozytywne chociaż nie sparowało mnie z nikim ciekawym. W hot spocie lekko ponad 100osób, dopasowuje cie randomowo, w najniższych możliwych widełkach wiekowych (18-24) bardzo ciężko o dopasowanie, dosłownie sparowało mnie z 2-3 dziewczynami. Po podwyższeniu do 24-30l już więcej par ale dziewczyny przeciętne. Natomiast można zawsze podejść do kogoś bez dopasowania, co też czyniłem. Zawsze to coś nowego, bawiłem się całkiem dobrze
  • Odpowiedz
  • 0
@straggler2 @olek1239871 dzięki za odpowiedzi takie wypowiedzi dają większy obraz tej aplikacji.

Nie rozumiem tego, że na mapie widzę wszystkich, ale to apka mnie łączy? Czyli co mogę dać serduszko i to nie ma znaczenia? Ale paruje na jakiej zasadzie? Wystarczy, że pasujące filtry i blisko siebie są osoby i wtedy trzeba zrobić to zdjęcie 2 osobie? Jak się nie wyrobisz to para przepada?

Co ile powtarzają się te eventy
  • Odpowiedz
@messindowski:

Tak, na mapie widzisz wszystkich, możesz podejrzeć ich profile natomiast paruje cie randomowo, na podstawie filtrów wieku.
Po uzyskaniu pary masz 2 minuty by podejść pogadać chwilę i zrobić sobie wzajemnie zdjęcia. Zapisują się w galerii jednak są zablurowane, aby je odblokować musisz wykorzystać gwiazdki które dostajesz za zrobienie jak największej liczby zdjęć. Jak oboje odblokujecie swoje zdjęcia to można dać serduszko sobie nawzajem i jak dobrze pamiętam wtedy
  • Odpowiedz