Wpis z mikrobloga

Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostradzie. Człowiek jedzie przepisowo czasem nawet trochę przekracza limit a i tak znajdzie się jakaś ameba błyskająca długimi bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością 145 km/hi a pan w kałdi czy tam innym burakowozie musi z---------ć.
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.
Może nauczy coś te małpy.
#gorzkiezale #motoryzacja #samochody
JanTrajbal2 - Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostrad...

źródło: temp_file8582491852600889801

Pobierz
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanTrajbal2:

Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u

Jakiś czas temu trafił mi się taki delikwent. Zacząłem wyprzedzać rządek tirów mając jakieś 140 na liczniku, zmaterializował się za mną już przy trzecim tirze w aucie jedynie słusznej marki i zaczął n---------ć długimi. Miał chłop pecha, bo warunki były idealne -
  • Odpowiedz
@Krupier: Jeździłem wieloma samochodami, w żadnym nie było 3-5km/h przy 140km/h. Jeśli ktoś ma źle dobrane koła, opony to różnica może wynieść nawet 30km/h.
  • Odpowiedz
@Krupier: 10-15km/h taki błąd wystepuje w większości samochodów. I to nie jest błąd tylko zamierzony zabieg wsród producentów samochodów.
  • Odpowiedz
  • 0
@JanTrajbal2 1000 plusów. Czyli w społeczeństwie się coś zmienia. Jescze jedno pokolenie i zbliżymy się do cywilizacji jak dania Czechy czy Szwecja gdzue ograniczeń prędkości się po prostu przestrzega.
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: Też sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję manewr. Zauważyłem, że zasygnalizowanie im, że masz zamiar skręcić, a nie blokować lewy pas, bardzo uspokaja te małpy. Najgorsze co można zrobić to w panice ustępować im drogi i jeszcze zajeżdżać komuś pas po prawej.
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: zawsze w tych historiach mnie zastanawia jakim cudem ja robiąc 30k rocznie jeżdżąc przepisowo i po samych autostradach/ekspresówkach nie spotykam żadnych psycholi, a mrugnie mi może ktoś raz na parę miesięcy. nie wiem, choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wg którego jak ktoś cie pogania to znaczy, że źle jeździsz. XDDDD

@Krupier: Bo to prawda, jeżeli ktoś cię pogania tyle razy, że aż płaczesz o tym w internecie, to raczej z tobą jest problem, a nie z innymi uczestnikami ruchu.
  • Odpowiedz
i w ostatnich 5 latach moge policzyc na palcach jednej reki jak mi ktos zamrugal xD niech ktos mi wytlumaczy, dlaczego, przynajmniej z moich obserwacji najwiecej na "poganiaczy" psiocza ludzie dla ktorych trasa >100km to juz jest wyczyn na miare lotu na ksiezyc?

@harrame: Bo masz rację xD, a na wykopie jest większość właśnie tego typu ludzi, więc się wspólnie klepią po plecach w takich wpisach. A na szczególne uznanie
  • Odpowiedz
@CREATE_USER

@Krupier: Bo to prawda, jeżeli ktoś cię pogania tyle razy, że aż płaczesz o tym w internecie, to raczej z tobą jest problem, a nie z innymi uczestnikami ruchu.

Ojej, a jednak nie ze mną tylko z poganiaczami. :)

Kiedy się nauczysz jeździć?
  • Odpowiedz