Wpis z mikrobloga

@lunaexoriens jak masz więcej niż 12 lat i nie rozumiesz nawet w tak małym stopniu czym jest patriotyzm i duma narodowa, to mam dla ciebie złe wieści

No chyba, że jesteś komunistą, oni chcieli jednoczyć całą klasę robotniczą w jedną, nijaką masę
  • Odpowiedz
@solejukowski: fajne to powstanie, że nie chodziło o wygraną. Nie mogę się doczekać chwili, kiedy zaczniemy powstanie warszawskie traktować tak jak należy: jako powód do wstydu. Wstydu zmarnowanego życia, bezsensownego zrywu niemożliwego do wygrania. To powstanie to polskość kongresowa w pigułce. Gdybyśmy mieli chociaż odrobinę oleju w głowie to świętowalibyśmy z równym namaszczeniem wygrane powstania śląskie i wielkopolskie.
  • Odpowiedz
@KolagenowyEnergetyk nadal nie rozumiesz o czym mówimy, czczenie powstania dzisiaj nie ma związku z samym powstaniem, tylko z tym, że to od 80 lat jest fundament naszej dumy narodowej, to jest symbol naszej polskiej tożsamości, naszego oporu wobec zagrożenia

Samo to, że władze komunistyczne walczyły że znaczeniem powstania warszawskiego wywyższyło jeszcze bardziej jego wartość, wszystkie protesty po wojnie wykorzystały symbolikę powstania warszawskiego (P + kotwica)

Oczywiście, że można się kłócić o
  • Odpowiedz
@lunaexoriens: Mieszkam w Łodzi. Siedzę w ogrodzie, składam szopkę ogrodową słuchając muzyki na słuchawkach. Nagle syreny więc ściszyłem muzę, spojrzałem na zegarek, podgłosiłem muzykę i dalej pracowałem - tyle było z tego stania czyli nic ;)
  • Odpowiedz