Wpis z mikrobloga

• 0
@thority: jak vlad przyleciał to wszyscy muszkieterowie, czołg i Karl go tłukli.
P.S vlad 21 lvl, Karl 28 jak dostawałem info że posiłki wroga wpadają znowu to myślałem że c--j mnie strzeli
  • Odpowiedz
@Piastan: aż mi się przypomniało jak na modzie Stainless Steel do medka 2 r------------m całą armię węgierską siłami równymi jednej czwartej ich podczas szturmu na mój zamek. Nawet nie broniłem murów, tylko pozwoliłem im staranować bramę i wbić do środka jak dzik do kukurydzy. W wąskich uliczkach zatarasowałem im drogę włócznikami i odciąłem drogę ucieczki, a z bocznych uliczek ustawieni łucznicy mieli praktycznie czyste przedpole pod ostrzał. Jak tylko król
  • Odpowiedz
@Piastan: Nieźle, nieźle. Szczególnie, że ta armia to taka g------a trochę bym rzekl, bez praktycznie najmocniejszej artylerii itd. Szacun dla Pana.
  • Odpowiedz
  • 0
@Chittat: ja używam tych, gampleyowych overhullow nie testowałem jeszcze. Za to testowałem graficzne i nie wiem skąd mają 5 gwiazdek, chyba z d--y. Strasznie nieczytelne bitwy, wszystko za mgła i nienaturalne wykręcone na maksa światło.
Piastan - @Chittat: ja używam tych, gampleyowych overhullow nie testowałem jeszcze. Z...

źródło: 1000029087

Pobierz
  • Odpowiedz
@Piastan: Ja szukalem jakis aby to AI było lepsze ale te co znalazlem jednak nie dzialaly jakos super. Przez to jak to AI jest uposledzone to nawet na trudnym poziomie gra po jakims czasie staje sie banalna. Czekam na ten ich patch co ma AI ulepszyc aby znow odpalic Dawich i pomscic kilka uraz.
  • Odpowiedz
@Piastan: Swoją drogą jak ty to zrobiłeś? Ja to chyba nie umiem armii ustawiać, bo jak patrzę na te niskie straty to aż smutno mi się robi z powodu moich umiejętności XD
  • Odpowiedz
  • 1
@gimemoa: ustawiłem się na mapie w ala wąwozie, mag bursztynu n-------l Buffy jak szalony. Isabele udało mi się ubić przy pierwszej fali co dużo pomogło. Ogień muszkietów na dużych przeciwnikach skoncentrowalem(tak żeby zniszczyć/osłabić zanim mi linie wojsk poprzerywaja). Cały czas ręcznie sterowalne muszkieterami żeby amunicji na jakiś leszczy nie tracily. Czołg po fali dużych przeciwników wystawiłem na przedpole dzięki czemu sporo jednostek przeciwnika skoncentrowało się na nim, zamiast próbować przerwać
  • Odpowiedz
@Piastan: Akurat wampiry artylerii nie mają. Jedynie piechotę, potwory oraz kawalerię (tu wliczam także ich wozy bojowe). Ale Vlad to jeden z najsilniejszych lordów w grze, ciężki do ubicia. Chyba też za mało magii zawsze używam.
  • Odpowiedz
  • 1
@gimemoa: a i pomogło w c--j, że mag i Karl mieli już latające gryfy dzięki czemu mogłem bić latające potwory w powietrzu zanim wylądowały i siały zniszczenie wśród moich żołnierzy(nie lądowały bo walczyły w powietrzu z karłem i magiem)
  • Odpowiedz
  • 0
@thority: cudownie to się czyta wszystko. Tego mi brakowało w Warhammerze bo w historycznych totalach paradoksalnie łatwo roleypleyowac bo wiesz dokąd zmierzasz(podbić Europę jako Rzym itd) a tutaj, nie znając za dobrze lore to w sumie się n----------z i tyle.
  • Odpowiedz