Wpis z mikrobloga

Absolutely disgusting jest wiara w to, że jak zamkniecie deskę to tych bakterii tam nie będzie.

A jeszcze bardziej niesmaczne jest to, że uważacie się za lepszych ludzi bo opuszczacie deskę, niesamowite...

@KrzysztofWu: Jakie wyparcie, jakie fikołki, jaki false flag. xD Nikt nie mówi, że bakterii nie będzie (a już zwłaszcza w kiblu pod zamkniętą klapą), tylko że będzie ich mniej. No nie da się logicznie stwierdzić inaczej niż, że
  • Odpowiedz
@v1st: to prawda - to logiczne. Myślę jednak że mozna ich rozprzestrzenianie się ograniczyc - ale tak sobie zgaduje i dywaguje bo badań nie przeprowadzałem :)
  • Odpowiedz
@_mecenas_: przed spłukaniem wody należy zamknąć klapę, żeby nie rozbryzgiwać syfu wokół. Zamykając klapę opiszczasz też siłą rzeczy deske. Potem dobrze by było podnieść klapę i sprawdzić, czy nie trzeba podziałać szczotką, czy wszystko się spłukało etc.
Jak już musisz i tak podnieść klapę to raczej bez deski, bo po co. No i jak sprawdzisz czy ok to możesz albo zamknąć cały kibel (chociaż w sumie po co) albo tak
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: jak lubisz mieć bakterie kałowe na szczoteczce do zębów (tak, aż tak potrafi się rozprysnąć mgiełka wody przy spłukiwaniu jak masz małą łazienkę) to twoja sprawa. Ja wolę bez. Tym bardziej, że zamknąć klapę to nie jest duży koszt.
  • Odpowiedz