Wpis z mikrobloga

Operatorzy telefoniczni to syf, wybił mi koniec terminu umowy, przychodzę jak baba mówiła, by w salonie zakończyć umowę, to stwierdziła ze muszę opłacić następny miesiąc (cena x2 z jakiegoś wymyślonego powodu), zapłaciłem, wracam, stwierdzają że tylko emailem można zakończyć. Napisałem 6 razy i dopiero po miesiącu mi odpisali, mimo iż podałem wszystko co chcieli to nic, to znowu mi naliczyli kolejną opłatę, przy okazji skoczyłem znowu do salonu, bo mam go po drodze, to stwierdzili że nie emailem, ale infolinią trzeba zakończyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ParowczanyJezdziec: okres wypowiedzenia, coś panu to mówi panie ferdku?

do tego w twoich warunkach umowy masz na 99% zapis, że umowa z dniem wygaśnięcia przechodzi na umowę na czas nieokreślony i zmienia się opłata

od X czasu umowy telefon i internet należało wypowiadać przeważnie 3 miesiące przed końcem umowy
  • Odpowiedz
@Catmmando: Moja wina, że mówię jej że na googlu mają że mogę zakończyć w salonie, a ona mi mówi że się nie da, to podobnie jak kiedyś chciałem robotę za granicą, to za nie podpisanie umowy te miłe panie w okienkach groziły mi sądem oraz grzywną 2500 euro ( ͡° ͜ʖ ͡°). Według mnie baba nie powinna mieć prawa wciskać kitku takiego, tylko dlatego że pewnie
  • Odpowiedz
@ParowczanyJezdziec To jest wręcza zabawne, że wcześniej placilem za kartę do routera 35 zł miesięcznie kiedy w tej samej sieci nowy numer dostaje internet na 2/3 miesiące w cenie 5-10 zł. Parę kliknięć w aplikacji i samo sobie hula.
  • Odpowiedz