Wpis z mikrobloga

@babisuk: Bo ludzie pamiętają kilka lipców od mniej więcej 2014 roku, kiedy przez dwa tygodnie potrafiło się utrzymywać 35 stopni. To było chore, nie szło normalnie żyć. Kiedyś lipce były jak tegoroczny - najwyższe sumy opadowe w ciągu roku, pochmurno i oczywiście kilka gorętszych dni. Dopiero sierpień gwarantuje stabilniejszą i cieplejszą aurę.
  • Odpowiedz
@babisuk: Zjawisko to miało nawet swoją wzmiankę w sztuce muzycznej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca
Nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące
Tylko zimno i pada, zimno i pada na to miejsce w środku Europy"

Cztery pokoje – maxisingel Kazika Staszewskiego promujący jego album Melassa. Singel ukazał się w czerwcu 2000 roku
wscieklykabanos - @babisuk: Zjawisko to miało nawet swoją wzmiankę w sztuce muzycznej...
  • Odpowiedz
@babisuk: pamiętam jak za gnoja w latach 90 szokiem byli jak termometr pokazywał 35 stopni. W słońcu. Szok i niedowierzanie, zresztą w styczniu/lutym podobnie było jak w nocy dobijało do -25
  • Odpowiedz
@babisuk no tak, a to że na północy Szwecji, na której obecnie siedzę, od miesiąca praktycznie nie schodzi poniżej 25 stopni to też jest normalne?
  • Odpowiedz
@babisuk sto pro prawdy, to samo powtarzam, w końcu mamy takie lato, jak powinno u nas być: przmieszane, trochę ciepła z deszczami i chłodem. Ten normalny lipiec jest teraz anomalią i ludziom się popier*oliło
  • Odpowiedz
W tym brzydkim krajowym lipcu temperatury pasują do średniej wieloletniej średniej z lat 1981-2010

@babisuk: to jeszcze napisz jak to wygląda ze styczniem, lutym, marcem, kwietniem, październikiem kto itd
  • Odpowiedz
@babisuk: w końcu normalny lipiec jest. mi bardzo pasuje, tylko moglo by padać coś, bo susza, a jest tylko pochmurnie bez deszczu. NIe wiem czy nie jest na drugim miejscu pod względem najsuchszych lipców w ciągu ostatnich 25 lat.
  • Odpowiedz
@babisuk: kurr... ja latami piekłem się w moim mieszkaniu. Okna od południa, czwarte piętro, powyżej tylko dach. Miałem parówę jak cholera. W tym roku czytam, że te lato ma pobić wszystkie rekordy...

UDERZA RĘKĄ W STÓŁ

zainwestowałem 8k w klimatyzację, okazało się że w tym roku mogłoby się obejść bez niej xD

Ktoś ładnie zakręcił korbą.
  • Odpowiedz
  • 0
no tak, a to że na północy Szwecji, na której obecnie siedzę, od miesiąca praktycznie nie schodzi poniżej 25 stopni to też jest normalne?

@nom_om: czy ja tak twierdzę? Czy tak twierdzi mapa która dołączyłem?
  • Odpowiedz