Wpis z mikrobloga

@meemphis11: postawie sie w roli adwokata diabła. czy ona kandydowała na urząd pierwszej damy? czy o niego zabiegała? może miała swoje życie i swoją pracę i nie interesowało jej zostanie pierwszą damą i dawanie idotycznych wywiadów? pisowców można j---ć za milion rzeczy, ale hejtowanie żony dudy bo nie dawała wywiadów jest w topce nagłupszych ku temu powodów, gratuluję
  • Odpowiedz
@meemphis11: Widać między piątym a ósmym rokiem „aktywności” zrezygnowali nawet z nazywania jej pierwszą damą i została po prostu małżonką prezydenta RP.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
i Jolę Kwaśniewską, bo była bardzo aktywną pierwszą damą.

@galicjanin: Ona to mam wrażenie że jakby po A. Kwaśniewskim wystartowała, to mogłaby te wybory wygrać. Bardzo szanowana i lubiana, 1000 razy bardziej niż jej mąż.
  • Odpowiedz
@galicjanin Ba, o kwachowej to nawet nakręcili fajny film dokumentalny...o tym co ona tam za lody kręciła na tej swojej fundacji ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jakby ktoś szukał to się nazywa "Prezydentowa bez barier"
  • Odpowiedz
podobno w 2015 roku po przegranej kampanii mieli się rozwodzić, ale Andrzej niespodziewanie wygrał wybory.

@galicjanin: Dokładnie ten sam spin jest grzany na każdego prezydenta przez jego opozycję. Było DOKŁADNIE to samo o Macronie i Obamie.
  • Odpowiedz
@meemphis11: ale to ona działa aktywnie, żeby zostać pierwszą damą, czy przypadkiem po sukcesie mężą?

Może ma to po prostu w dupie i chciała żyć po staremu? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@VZee:

pierwsza debilowa jest pierwszą żoną prezydenta, która z tej racji ciągnie od nas wszystkich hajs, więc jej zasranym obowiązkiem jest latać i dawać idiotyczne wywiady.

czy ty w ogóle przeczytałeś to co napisałem? jak już to na pewno bez żadnego zrozumienia. Czy ona startowała w tych wyborach? czy wysłała CV na stanowisko "pierwsza dama"? Przeszła 3 etapy rekrutacji, i napisała list motywacyjny jak dobrą będzie pierwszą damą? Czy kiedykolwiek
  • Odpowiedz
@meemphis11: pamiętaj, że jest to pierwsza "oficjalna" pierwsza dama, która otrzymywała wynagrodzenie za bycie pierwszą damą. Całkiem solidna ta pensja była, coś koło 18 000 miesięcznie.
  • Odpowiedz
czy ona kandydowała na urząd pierwszej damy? czy o niego zabiegała

Tak, w sensie zrobił to jej mąż. Będąc w małżeństwie ma się duży wpływ na małżonka, a czasami nawet ponosi się odpowiedzialnośc za jego czyny. Jakoś prezydencka wypłata jej nie śmierdziała wiec teraz pora by wylądowała na śmietniku historii za swoje zeszmacenie
  • Odpowiedz
pamiętaj, że jest to pierwsza "oficjalna" pierwsza dama, która otrzymywała wynagrodzenie za bycie pierwszą damą. Całkiem solidna ta pensja była, coś koło 18 000 miesięcznie.

@Antorus: daleko mi do bronienia pisu ALE: nie otrzymywała
  • Odpowiedz
@KrzysztofBossak: przecież ta kobieta jest dorosła i z tego co wiem nikt jej nie ubezwłasnowolnił, więc została pierwszą damą z własnej woli. Uposażenia z tej racji też raczej się nie da pobierać przypadkowo.
  • Odpowiedz
@Horse_with_horns:

Żonę Bidena z czegoś kojarzysz? Żonę Scholtza? Żonę macrona? No tak, tą tak, jest od niego 100 lat starsza.

A mieszkamy w USA, Niemczech czy Francji, że mamy je kojarzyć? Czy w Polsce?
  • Odpowiedz