Wpis z mikrobloga

#firefox #ublockorigin #youtube

Info dla wszystkich którym filmiki z YT odpalają się po 5-10 sekundach na combo firefox/ublockorigin przypominam, że tydzień temu ekipa ubo dodała:
Listy Filtrów>Wbudowane>uBlock filters – Experimental

Po aktywacji filmiki odpalają się od strzała (konieczny restart FF).
  • 78
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CheebaCheeba: mam dziwne przeczucie że Google będący największym sponsorem Firefoxa (dla tych, co nie wiedzą - to nie żart) zaszantażuje ich odcięciem finansowania jeżeli Mozilla nie będzie chciała przejść na manifest v3... A wtedy żegnaj internecie bez reklam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@snorli12: też mam premium, ale przez globalne blokady reklam i śledzenia też mi YouTube beznadziejnie chodzi i chyba to coś pomaga

Także nawet jak masz premium to się może przydać
  • Odpowiedz
@widmo82: firefox ;) ew jakieś forki chromium. Chrome oficjalnie daje w pysk każdemu, kto chce skutecznie blokować reklamy i śledzenie, dając jakieś półśrodki. W dodatku sama przeglądarka jest nudna i nie daje nic od siebie

Polecam cokolwiek innego
  • Odpowiedz
@CheebaCheeba: dzięki za cynk - odpaliłem na uBO Lite pod chrome.
@Khornishon: nie no premium jest przydatne. Działanie w tle na iOS w samochodzie, w cenie youtube music. Podejrzewam, że da się bez premium obejść korzystając tylko przy komputerze, ale jak dużo na mobilce i ewentualnie na TV to jest w cholerę przydatny.
  • Odpowiedz
@11mariom:

1. Wiesz co, dałbym sobie rękę uciąć, że kiedyś była taka wiadomość, ale nie mogę jej znaleźć teraz w wyszukiwarce. Być może takie coś nie miało jednak miejsca i złapałem się na jakiś baitowy nagłówek i bredzę. Możliwe, że chodziło o teoretyzowanie na podstawie warunków korzystania z usług Google, gdzie za niewłaściwe z nich korzystanie (w tym blokowanie reklam) firma zastrzega sobie prawo do zawieszenia lub usunięcia konta.

2.
  • Odpowiedz