Wpis z mikrobloga

To mój 3 dzień z iracingiem ale mam dziwny problem, ogólnie mam zamiar na początek jeździć tylko z shifterem th8a + tx leather kierownica i na przekładni typu h w iracingu, np formula vee jeszcze moge jeździć, ale problem polega na tym, że jak chce hamować przed osrym zakrętem to robie to jak w realu, że hamuje dużo silnikiem i np. Przy 80-90km/h redukuje z 3 biegu na drugi i zawsze wpadam w uślizg.. hm... w realu tak to nie działa, że przy redukcji auto wpada w poślizg.. o co tu chodzi to jest bardzo nienaturalne xDDD

#iracing
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mccarone w Vee drugi bieg używa sie tylko przy starcie i czasem na jakims wyjątkowo ciasnym zakręcie. Na większości torow wystarczy tylko 3 i 4 bieg. Podobno w realu na tym samochodzie też tak sie jeździ.
  • Odpowiedz
  • 0
@joybubbles: taa właśnie zazayczaj na trzecim begu tym jeżdże, szkoda że jest mało serii i samochodów do wybrou z przekładnią typhu H, bo lubie jeździć na shifterze xDD niby mam opcje jeszcze do sekwencyjnej zmiany ale jakoś wole typ H xD pół życia na manualu przejeździłem a jest lepsza impresja ze sprzęgłem i shifterem jeszcze mi tylko brakuje gogli VR
  • Odpowiedz