Wpis z mikrobloga

@EvineX: nie wiem jak tam długo jesteś na obczyźnie i jak bardzo zobowiązany się czujesz. Ot, pogoda kompletnie nie pomaga. Mi jest poniekąd przykro, że zużywam urlop w Polszy. Deszcz, deszcz i dopiero dzisiaj pierwszy dzień słońca przy lekkim +20. To mój ostatni rok „poświęcania” się. Urlop urlopem :)
  • Odpowiedz
  • 5
@DominiCanes: A, ja w sumie odkąd mam 11 lat mieszkam w Niemczech a mam 24, także dosyć długo xD ale mimo tego kontakt z Polską pozostał spory i ja wręcz odwrotnie, dużo rzeczy dostrzegam które w Polsce obecnie mi się bardziej podobają niż w Niemczech, także mi się w Polsce podobają urlopy, a nawet i fajne jest to że mogę polecieć z pracą zdalną i z Polski pracować bez problemu
  • Odpowiedz
  • 0
@haabero generalnie nie podoba mi się polityka migracyjna Niemiec, ogólnie nie podoba mi się polityka socjalna Niemiec, uważam że zniechęca do ambicji (bardzo duże, progresywne podatki, ogólnie od 80k rocznie dla singla przykładowo zatrudnionego na umowę o pracę można wejść na prawie 50% całkowitego obciążenia podatkowego xD) tylko równa wszystkich do przeciętności, w której może i żyje się ok ale nie jest to dobry system dla ludzi z dużymi ambicjami.

W
  • Odpowiedz