Aktywne Wpisy

je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 24.1% (41)
- kit 53.5% (91)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 22.4% (38)

MonazoPL +43
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz

Xerjoff Tony Iommi Monkey Special oraz jego klon Paris Corner Mysterium. Zaczynając klasycznie od pierwowzoru w otwarciu czuć słodką nutę marakui, w połączeniu z rumem oraz paczulą. Dalej pojawia się ciepły korzenny akord, cynamon i trochę skóry, może ciut róży w tle. Oprócz tego zapach posiada sporo słodyczy, w postaci wanilii i karmelu. W bazie perfum czuć drzewno ambrowe nuty.
Kompozycja jest ciężka i złożona. Dużą rolę gra w niej marakuja, a także paczula, karmel i cynamon. Szczerze powiedziawszy zapach jest dla mnie męczący i przytłaczający. Nie jestem też fanem tego, w jaki sposób marakuja łączy się z paczulą i posiada ona nieco kwaskowaty wydźwięk. Z czasem perfumy się wygładzają, po jakiś trzech czterech godzinach stają się dla mnie przyjemniejsze, lecz i tak nie jestem ich fanem. Parametry są świetne, prawie całodniowa żywotności i dobra projekcja przez pierwsze kilka godzin.
Przechodząc do Mysterium to gdybym nie wiedział, że ma być klonem, to nawet bym się nie zorientował. W otwarciu czuć syntetyczną słodycz, karmel i bergamotkę. Jest może trochę marakui, nie ma za to w ogóle nuty rumu. Szczerze powiedziawszy przypomina mi bardziej JPG Scandala niż Iommiego. Jest dużo płytszy, mniej złożony i o wyraźnie gorszej jakości składników. Dalej wychodzi cynamon, paczula i trochę róży, wyraźniejszej niż w Xerjoffie. Baza zapachu również składa się z drzewno ambrowych akordów, parametry są natomiast słabsze.
Podsumowując, Tony Iommi Monkey Special to ciekawe i wyróżniające się perfumy, jednak dla mnie kompozycyjnie słodkie nuty za bardzo gryzą się z paczulą i za dużo się w nich dzieje. Wiem, że jest sporo osób którym ten zapach się podoba, lecz mnie zupełnie nie przekonał. Jest ciężki, niełatwy w odbiorze i męczący. Mysterium natomiast posiada łatwiejszą dla nosa kompozycję, ale o zdecydowanie gorszej jakości. Z czasem nieco się wygładza, ale nadal nie oferuje od siebie nic godnego uwagi.
Xerjoff Tony Iommi Monkey Special
Ocena końcowa 4/10
Zapach 3.5/10
Projekcja 7.5/10
Żywotność 8.5/10
Jakość/Cena 4/10
Paris Corner Mysterium
Ocena końcowa 3.5/10
Zapach 3/10
Projekcja 6/10
Żywotność 7/10
Jakość/Cena 4.5/10
pozostałe recki
źródło: TonyIommi
Pobierz@khetar mi pachnie jak piwko gryczane na miodzie, mój ulubiony gourmand to chyba jest