Wpis z mikrobloga

Ej bo mam głupie pytanie. Bo jak zajeżdżam na stację benzynową zatankować i zrobić siusiu to czy mogę zatankować, potem przestawić samochód na miejsce parkingowe, żeby nie zastawiać dystrybutora, a potem iść na stację zapłacić i się wysiusiać? XD bo to tej pory to robię tak że tankuję, potem idę zapłacić, dopiero przestawiam samochód i wracam się wysiusiać XD cykam się zrobić inaczej, żeby zaraz sobie nie nabić 5 gwiazek u policji. Z resztą nie wiem jak te dystrybutory działają czy można tankować zanim ten poprzedni opłaci xD
#pytaniedoeksperta
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DupaJasia_: wlasnie ostatnio sie zastanawialem co daje przestawienie auta skoro nie zdazylem zaplacic za paliwo, czy po prostu rachunek zamyka się po odstawieniu nalewaka do dystrybutora i kolejna osoba moze tankować a przy kasie czekają na uregulowanie mojego?
  • Odpowiedz
@curiousboi no właśnie też nie wiem xD pół biedy jak się idzie zapłacić i się wraca od razu do samochodu, ale gorzej jak tam na stacji chce się więcej rzeczy ogarnąć xD w ogóle raz miałam sytuację, że typ przede mną przyszedł na piechotę i lał sobie paliwo do baniaka, a potem poszedł zapłacić. Wtedy też nie wiedziałam czy mogę sobie od razu tankować czy co mam robić
  • Odpowiedz
@DupaJasia_: Tak trzeba czynić, ja byłem świadkiem jak jedna julka poszła jeszcze zrobić zakupy na sklepie obok stacji miedzy czasie a nie przestawila auta spod dystrybutora to jak wrocila to gościu za nią chciał ją spacyfikować za to, ogółem była gruba awantura xD
  • Odpowiedz
@DupaJasia_: to zależy od stacji. Na Orlenie się dystrybutor nie blokuje i można się przepakować, żeby nie blokować miejsca. Na ruchliwych stacjach nawet trzeba.

Ja tankuję najczęściej na Amic i na stacji na którą jeżdżę jest 8 dystrybutorów, zawsze jakiś wolny. Są tylko 2 miejsca parkingowe, dodatkowe 2 dla inwalidów.

Nigdy się nie przeparkowuje, przecież są puste obok, a wrócę i odjadę za pół minuty, bo jedynie płacę za benzynę.
  • Odpowiedz