Aktywne Wpisy

jmuhha +30
Jak oceniacie z perspektywy czasu nastoletnie ciążę? Mam wrażenie że jeśli ktoś urodzi mlodo to potem dziecko jest szczęśliwsze niż stare ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000026418
Pobierz
Ogólnie mam wrażenie, że nawałnica, jaką zaserwowały feminoidy gonciarzowi miała skutkować ty, że w końcu #gonciarz podda sie I wyloguje z tego świata. Pierwszy rąk potężny vlog Na polskim rynku sprowadzony do zera. Odebrano mu spokój, firmę, dobre imię, szansę na obronę. Miło widzieć, że nie dał za wygraną i walczy z całą tą machiną.

#kiciochpyta mam do tagu #motoryzacja a mianowicie pytanie jakich mnóstwo było: #kupnosamochodu
Założenia:
1) Musi być kombi, ale litraż dla mnie nie ma znaczenia. Autem chcę po prostu przewozić psa by mi nie świniło wnętrza.
2) Robię 10-15k km. przebiegu rocznie, 70% miasto i krótkie 20-50km trasy poza, reszta trasy 100-500km, więc pewnie benzyna only?
3) I tu np. są te małolitrażowe TSI, ecoboosty, THP, etc i ja się latami nasłuchałem, że te 1.2 do kosiarek z turbo to padają po 20tys przebiegu.. A chciałbym mieć ponad 100km pod stopą, żeby nie było strachu się szybko do ruchu włączyć lub wyprzedzić ciężarówkę. W starsze auta "premium" z mocnymi silnikami raczej nie celuję bo tu się znów nasłuchałem, że to wypierdziane i zdezelowane przez sebixy auta.
4) Chciałbym kupić auto "na lata", jeśli się psuć nie będzie OFC, więc celuję w możliwie nowe roczniki (2015/2016+), z wyłączeniem Dacii, Skody Fabia i Reno Clio, bo uwazam je za zwyczajnie ohydne z wyglądu. Nie szukam Maybacha, ale z góry odrzucam te 3 bo nie chcę ze sobą nosić worka na wymioty za każdym razem, jak mam wsiadać.
No i z tego co widzę w ogłoszeniach, najczęściej pojawiają się (z różnymi silnikami 1.0 -> 1.6, z turbo i bez..)
- Opel Astra
- Ford Focus mk 3
- Peugeot 308 (jeździłem nim, deaslem, całkiem spoko)
- Renault Megane
- Kia Cee'd
- Hyundai i30
No i absolutnie nie wiem, czego szukać. A może czegoś innego poza ww.?
Wiem, że bardzo wiele zależy od konkretnego modelu, ale wiem też, że były modele i lata które markom po prostu nie wyszły aż nie zostały poprawione po jakichś liftingach itp. Np. nie wiem, czy w tym budżecie, w tych latach, jest w ogóle sens brać pod uwagę auto ze skrzynią automatyczną? Co z Turbo? Czy brać wszystkie pod uwagę i się umawiać na oglądanie gdy tylko coś mi wpadnie w oko w necie?
Eh, jakby się ktoś mógł wypowiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny <3
PS Dorzucam tagi #opel #ford #renault #peugeot #kia #hyundai
PS2 ofc nie napisałem kwoty: do 40k PLN na auto, rezerwa na jakiś serwis pozakupowy osobna.
@buntowniczaczupakabra ha, ciekawy temat. Moje aktualne auto to Mazda 3 (uwielbiam!), która dobija do 20 roku życia (w tym 10 u mnie) i raz, że to już po prostu stare auto, to dwa, zacząłem przegrywać z rudą.
Perwsze co sprawdziłem, jak się szóstki cenią. Bardzo mi się podobały zawsze, markę znam, no ale okazało się, że w moim budżecie (nie podniosę