Wpis z mikrobloga

#wahoo element roam 3 czy #hammerhead Karoo 3?

Zależy głównie na:
- dobrze wyglądającej i działającej nawigacji i prowadzeniu po gpx (+szybkie przeliczenie po zjechaniu z trasy) po kilku filmach Wahoo wygląda lepiej
- dobrej widoczności w słońcu - tu Karoo chyba wypada lepiej
- stabilności i płynności działania
- łatwości przesyłania gpx

Cala reszta aż tak istotna nie jest, na dluzej niz 8h i tak nie wychodze, a mam dość gubienia sie, szukania drogi i sprawdzania trasy w telefonie xD

#rower #nawigacjarowerowa
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miiihau: przesyłanie gpx? Wahoo -
Jeśli chodzi o synchronizację ze strava, ride with GPS czy aplikacją sponsorowaną przez komary i kleszcze to bez problemu. Sam plik gpx można też otworzyć za pomocą aplikacji wahoo z poziomu telefonu.
  • Odpowiedz
@miiihau: jeżeli masz DI2 od Shimano to Karoo nie obsługuje natywnie. Trzeba się bawić z dodatkowymi aplikacjami.

Miałem K2 i tak bez zachwytu. Te "do 8h" szybko się okazywało, że to bardziej 6-7 i dłuższy wypad (np z przerwą na obiad pod drodze) kończył się w czerwonym zakresie.
  • Odpowiedz
@miiihau: Jak nie masz napinki 530 tanio chodzą i bateria sporo trzyma ale garminy to chyba nie słyną z poprawnego liczenia procentów zaś wahoo jest lekko poebane zawiechy bywają. Miałem kilka Brytonów ale garmin to mój ostateczny wybór.

i czekam na Edge 850

@ujdzie: Piszę wam od kilku miesięcy, jest na rynku 1050. Kiedyś sobie przemyślisz moje słowa bo dwa razy zapłacisz. Przecież najwcześniej w maju będzie, 2026.
  • Odpowiedz
@4x80: 1050 jest za duży i za ciężki. Na szoske / gravelka do lansowania się na kofirajdzie spoko, ale mi nawet pod domem pobudowali skoczne trasy mtb, a w okolicznych lasach mamy jeszcze bardziej ambitne, więc przy lepszym dropie bym połamał uchwyt. I wiem, bo 520 i 830 (i głupie Karoo 2) nauczyły mnie używać linki.

Pewnie rozwiązaniem jest Edge MTB, który wprowadził m.in. niezłą integrację z trailforks, ale mi
  • Odpowiedz
@4x80: piszę o mtb w odmianie trail / enduro i spotkaniu z dropami. Ja wiem, że masz mantrę o tym, że gravel wszędzie wjedzie, ale lekki niedolot i garmin frunie w krzaki. Np dzisiaj katowałem skill park w JG, tak dla wizualizacji:

ujdzie - @4x80: piszę o mtb w odmianie trail / enduro i spotkaniu z dropami. Ja wiem,...
  • Odpowiedz
Ja wiem, że masz mantrę o tym, że gravel wszędzie wjedzie

@ujdzie: Gravel? O matko co mi ludzie przypisują, tylko szosa.

Te twoje hopki to ja każdego dnia lepiej wytrzepię na donegalskich upierdach. Nie ma prawa się wypiąc.

850 się nie wypnie ale 1050 tak...dżejzas :)
4x80 - > Ja wiem, że masz mantrę o tym, że gravel wszędzie wjedzie

@ujdzie: Gravel? ...

źródło: 20250729_222227

Pobierz
  • Odpowiedz