Wpis z mikrobloga

Mam do Was pytanie, dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną jako Specjalista ds. systemów ERP, na czym taka praca polega? Mam długie doświadczenie w pracy w korpo jako dev CRM, EDI ale w ERP nawet nie wiem co tam trzeba robić :D wiem że jest #sap #erp ale nie mam pojęcia co tam trzeba umieć :D
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@chomikgumiok: Nic nie podali, tylko specjalista ERP.

Jeżeli nie wiesz nic o SAP, to raczej specjalistą nie zostaniesz (Do razu ;) )

@Anihilacja_entropii: Mało wiesz, o EDI też nic nie wiedziałam a z takiego stanowiska zaczynałam. Taka nazwa po prostu. Najniższy szczebel (tak przynajmniej było w korpo w których byłam). Jeśli wg Ciebie nie od tego się zaczyna to jak nazywa się początkujący? W EDI weszłam z 0 doświadczenia a
  • Odpowiedz
Mało wiesz, o EDI też nic nie wiedziałam

@Plotkova99: może Cię zdziwi, ale jest też scenarusz, że to Ty mało wiesz, czego dowodzi Twoje pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najniższy szczebel (tak przynajmniej było w korpo w których byłam)

Specjalista to nie jest najniższy szczebel, to, że tak miałaś gdzieś nie
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii: muszę z zgodzić z OP, że w korpo nazywają specjalistą każdego kto piastuje stanowisko keyuser'a. Jako konsultant często widzę stopki osób w mailach od klientów, którzy znają 3 transakcje, że są specjalistami SAP.

@Plotkova99 z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że pewnie chodzi o to żebyś była pomostem między firmą, a konsultantami. Taki keyuser, który będzie znał realia firmy i precyzował wymagania biznesu, znał procesy, uczestniczył w spotkaniach z
  • Odpowiedz
  • 0
Po rozmowie stwierdzam, że wszyscy zgadujący są w błędzie, było dużo pytań o obsługę git bash, o SQL, PL/SQL, pytania o budowanie zapytań hierarchicznych etc.
  • Odpowiedz