Wpis z mikrobloga

Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- A po co? Weź skyr, dodaj wiórków kokosowych i masz praktycznie to samo xD
#heheszki #takaprawda
Lolenson1888 - Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego...

źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F

Pobierz
  • 237
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PodniebnyMurzyn: google AI dla bezcukrowego energolca, bo wiadomo, że cukier to syf:
Monster bez cukru (np. Monster Energy Ultra) zawiera wodę, dwutlenek węgla, kwas cytrynowy, aromaty, taurynę (0,4%), regulatory kwasowości (cytryniany sodu), wyciąg z korzenia żeń-szenia (0,08%), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), L-winian L-karnityny (0,04%), substancje konserwujące (kwas sorbowy, kwas benzoesowy), kofeinę (0,03%), witaminy (niacyna, witamina B6, ryboflawina, witamina B12), barwnik (antocyjany), chlorek sodu, D-glukuronolakton, wyciąg z nasion guarany (0,002%) oraz
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn pomijając cukry, ilość tych konserwantów uznanych za szkodliwe czy podejrzane jest tak mała na jedną puszkę, że żeby odczuć negatywne skutki ich działania trzebaby ładować w siebie grube ilości tych energoli, to już prędzej ta kofeina by zaszkodziła. W ten sposób można próbować udowadniać szkodliwość znacznej większości produktów spożywczych xD
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 jakby każdy miał taki mental żeby wszystko samemu robić to by nie wywalilo usług chociażby wykonczeniowców, które to nie są jakaś wielką filozofią. Kiedyś ludzie wszystko robili sami to i ceny takich usług były na normalnym poziomie
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: energole mi tak ostro r-----------y szkliwo w zębach (piłem po 2 monsterki BEZ CUKRU dziennie) że dentystka na rocznym przeglądzie się za głowę złapała. od tego czasu nie ruszam syfu
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: nie wiem skąd ten screen bo nie mogłem znaleźć w artykule który podałeś ale rzuciło mi się że maltodekstryna jest jako z uśmiechnięta minka a z tego co wiem to cukier po którym się jeszcze bardziej chce jesc rzeczy
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: generalnie gość ma rację, ALE wszystko zależy od dawki, wiadomo. Druga sprawa to… wszystko zależy od dawki, czyli tego, czy dana osoba czasem coś tak skomentuje, bo jest taki temat czy na wszystko tak odpowiada. Póki co widzimy typa, który odpowiedział na rzucine w eter pytanie i typa, który to wyolbrzymił.
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn

przeczytałeś w ogóle ten artykuł? jest w nim napisane że najbardziej szkodliwy z energetyków jest cukier (a można kupić wersje bez cukru), negatywne efekty przy dużym spożyciu wynikają w zasadzie z samej kofeiny (którą można dostarczyć do organizmu w nadmiarze też z innych źródel, np ZDROWEJ KAWY), i że zawierają sporo soli (aczkolwiek to nie sól z samego energetyka jest szkodliwa tylko szkodliwa jest nadpodaż soli w całej diecie)

już
  • Odpowiedz