Wpis z mikrobloga

Jestem wykopowym rzecznikiem do spraw polsko-fińskich. Dzisiaj, w 2025 roku powinniśmy pielęgnować, a wręcz poszerzać nasze więzi z Finami. Bo nikt tak ruskich nienawidzi jak My i Finowie. Jesteśmy bardzo bliscy siebie pod względem mentalnym, choć Polacy jak i Finowie nie zauważają. Zadawajcie mi pytania. Według mnie przyjaźń polsko-fińska w 2025 roku jest 100 razy ważniejsza, niż wydumana przez prawaków przyjaźń polsko-węgierska. Nie boję się słów, że pierwsza podróż prezydenta Nawrockiego powinna być do Helsinek, a nie do Watykanu. Ale w sumie niewiele po tym prezydencie się spodziewam. A dumny naród fiński, jak my, czeka na potwierdzenie naszej bratniej przyjaźni przeciw ruskim. Prezydencie Nawrocki, nie bądź Tuskiem i zacznij działać! (Fiński metal w załączniku niepowiązany) #polityka #polska #finlandia
fornson23 - Jestem wykopowym rzecznikiem do spraw polsko-fińskich. Dzisiaj, w 2025 ro...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fornson23: jedyne co Finlandia ma z Polską wspólnego to jest to że ruscy podrzucają śmieci pod granicę obu krajom, a nawet ten temat przestał być drążony po jednym spotkaniu z Morawieckim ( ziobro zdziwienia)
  • Odpowiedz
  • 0
@n0c0Mpr3h3nD myślę, że mamy więcej wspólnego. Natomiast wojna hybrydowa Rosji z Polską i Finlandią, właśnie powinna nas nauczyć, by razem współdziałać przeciwko wrogowi i to nie tylko w ramach NATO.
  • Odpowiedz
  • 0
@dict to znaczy? Kiedyś odkryłeś, że Finowie mają w dupie Polaków jak Polacy Finów? To prawda, dlatego trzeba przybliżać stosunki, bo interesy mamy tożsame. Najtrudniejszy pierwszy krok.
  • Odpowiedz
@fornson23: boże, jaki Ty naiwny jesteś. Ty myślisz o wspólnocie, a Finowie z mlekiem matki wyssali podziały, ostracyzm i egoizm. Kulturowo to jest inny wszechświat, inne wartości.
  • Odpowiedz
  • 0
Finowie z mlekiem matki wyssali podziały, ostracyzm i egoizm

@dict: widzisz jak wiele nas łączy z Finami :) Tak, zgadzam się, ale postarać się o sojusz z nimi nie zaszkodzi :)
  • Odpowiedz