#samochody #samochod #auto #motoryzacja Chce kupić nowe auto. Obecnie mam Seat Leon 1 1.9tdi 90km. Jako, że mam problemy z kręgosłupem auto musi być zestrojone bardziej komfortowo niż Leon, spalanie podobne, jeśli jest opcja w takich pieniądzach to lepiej zabezpieczone antykorozyjnie wybrałem takie silniki 1.9tdi 90km Golf 4, Bora, octavia 1, 1.6 HDI 99KM peugeot 307, Citroen C4, Focus MK2 bez DPF Coś byście dodali lub od razu wywalili z listy? Może jakieś pb 1.4 Auto gdzieś w okolicach 10tys zl
@wypok_wypok: też o tym myślę takim bez DPF i koła dwumasowego tylko jak tam z elektroniką i czy wymiana żarówki jest taka skomplikowana? Często się przepalają?
@FailedNormie1990: może lepiej założyć jakieś balonowe opony do golfa 4 były chyba 175/80/14 albo inny kupowanie za 10 takich starych rupieci to juz lepiej w leaona zainwestowac
@FailedNormie1990 no to moze i bedziesz sie dobrze czul. Mi c4 najnowszej generacji nie podchodzi. Za to c5 1,2 jest ok (najnowszym pontonem nie jezdzilem)
@FailedNormie1990 jezeli trafisz na egzemplarz gdzie polak nie robil swojej rzezby, nie ma na co narzekac. Najgorzej jak trafisz na sztuke po dzwonie i z przekladana wiazka. Wtedy zaczynaja sie cuda i placisz krocie za elektryka ktory rozpruje ten klebek i dojdzie gdzie jest zwora
@trzaichlac69: "gorzej tłumi nierówności niż francuskie auta czy minivany takie jak Meriva/Corolla Verso. Każda dziura i garb będzie wyraźniej odczuwalny. To może być problematyczne dla osób z problemami z kręgosłupem.
Pozycja za kierownicą: Typowo sportowa, niska. Wsiadanie i wysiadanie będzie wymagało większego schylenia i wysiłku niż w minivanach, co jest niekorzystne przy dyskopatii."
Chce kupić nowe auto. Obecnie mam Seat Leon 1 1.9tdi 90km. Jako, że mam problemy z kręgosłupem auto musi być zestrojone bardziej komfortowo niż Leon, spalanie podobne, jeśli jest opcja w takich pieniądzach to lepiej zabezpieczone antykorozyjnie wybrałem takie silniki 1.9tdi 90km Golf 4, Bora, octavia 1, 1.6 HDI 99KM peugeot 307, Citroen C4, Focus MK2 bez DPF Coś byście dodali lub od razu wywalili z listy? Może jakieś pb 1.4
Auto gdzieś w okolicach 10tys zl
Ale jak szukasz bez dpf to widze ze wiesz ocb ( ͡º ͜ʖ͡º)
Pozycja za kierownicą: Typowo sportowa, niska. Wsiadanie i wysiadanie będzie wymagało większego schylenia i wysiłku niż w minivanach, co jest niekorzystne przy dyskopatii."