Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +747
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +49
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Prawnicy? Kiedyś była opinia taka, że to półbogowie na równi z lekarzami, prawnik to była w opinii społecznej opcja premium dla biznesmenów i mafiosów. Zwykli ludzie tam nie chadzali, bo jedyne, na co było ich stać, to społeczne "dyżury" raz w miesiącu w przejściu między kiblami, rzucane dla plebsu w ramach ochłapu filantropii. Też był kwik i jazgot, że jakość spadnie. A dzisiaj? Jakość obsługi prawnej Polaków wzrosła kilkukrotnie, bo porada prawna to w końcu nie jest już żadne mistyczne wydarzenie, tylko usługa prawna jak każda inna, cenowo na poziomie naprawy auta.
Taksówkarze? Też było Uber=HIV, a dzisiaj mam 100 apek do zamawiania taniego, uczciwie naliczanego przewozu i nie muszę przy okazji zabawiać starego Janusza rozmową przez całą drogę. Również 20 lat temu taxi to była jakaś wyjątkowa usługa, wracało się z imprez pieszo, a dzisiaj każdy klika po Bolta i w dupie ma zarzygany autobus nocny.
Pośrednicy nieruchomości? Ojej jako był kwik, jak likwidowali licencje, a dzisiaj śmiało mogę powiedzieć, że z perspektywy czasu nie widzę różnicy w działaniu tych pijawek przed i po deregulacji.
#medycyna #lekarski #lekarz #programista15k #prawnik #prawo
#medycyna
@Romska_Palo_Ul_Laputa: masz na myśli że cały biznes zamyka się tylko dlatego że zostały sprowadzone tabuny
Mamy zwiększone limity i poziom edukacji jest niski jak nigdy.
Nie zwiększą limitów na rezydentury, bo
To ty kłamiesz ¯\(ツ)/¯
Nie bez problemó, tylko jak Rzeszów będą co jakiś czas w mediach rozpaczliwe apele studentów którzy uczą się zdalnie od magistra biologii. Podrzucić ci link?
@dr_Batman: Już nie jesteśmy na lekarskim i nie ma tu gotowej bazy pytań.
Przeczytaj jeszcze raz, może dwa jak będzie trzeba
Zresztą możesz mieć dać po prostu na czarno i tak nie mam zamiaru z takim neurotycznym melepetą zamienić nawet pół zdania więcej.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora