Wpis z mikrobloga

Jestem po wizycie u lekarza. Dostałem 2 godziny temu w pracy jakiegoś dziwnego ataku paniki, widziałem wszystko jak za mgłą, zacząłem czuć się odrealniony, jakbym grał w filmie - jakby moja głowa miała zaraz oszaleć i już nigdy nie być taka sama. Do tego coraz większe drętwienie skóry głowy, rąk i nóg (te mi drętwieją od tygodnia i myślałem że to od kręgosłupa).

Klienci w pracy na prośbę opuszczenia lokalu, ze względu na mój eskalujacy atak, zaczęli na mnie krzyczeć... Dodzwoniłem się na pogotowie i kazali mi iść do lekarza pierwszego kontaktu. Tam zrobili EKG, sprawdzili ciśnienie, jakieś neurologiczne testy i kazali do psychiatry, bo to na 99% jakaś silna nerwica bądź zaburzenia lękowe a nie neurologiczne problemy. Do neurologa oczywiście też idę.

Miał ktoś coś podobnego? Dla mnie to niezrozumiałe że głowa może tak się nakręcić by wywoływać fizyczne objawy.

#depresja ? #lekarz #zdrowie #neurologia #psychologia ? #psychiatria
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@JanTadeusz: że znowu drętwieją mi kończyny, i mnie to już martwi. Czy to może od kręgosłupa, a może coś gorszego się rozwija? I nagle wleciał niepokój, mgła i ten dziwny abstrakcyjny atak
  • Odpowiedz