Wpis z mikrobloga

Ja wiem, że ostatnimi czasy dokonał sie postep w kamerkach ale nie spodziewałem sie, że aż tak. Na zdjęciu fragment działki gdzie jest totalnie ciemno i nie widać dosłownie nic, a kamerka dziala bez żadnego podświetlenia ir, żadnej noktowizji, tylko sam czuły sensor. Model to hikvision DS-2CD2086G2H-IU, więc nic topowego

#cctv #kamery #hikvision #monitoring
kobiaszu - Ja wiem, że ostatnimi czasy dokonał sie postep w kamerkach ale nie spodzie...

źródło: 1000020283

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu: ok ale co da taki obraz Ci? tylko info że ktoś wszedł na działkę, bez twarzy i szczegółów typu rejestracja jakby przejezdzalo jakies auto. No generalnie sensory mają teraz jebitne iso podbite.. jak ksiezyc poswieci to cos sie zobaczy :D fajnie że mozna pozaznaczać sobie kadr ktory nas interesuje <3
  • Odpowiedz
  • 3
@ShpxLbh: No to tutaj masz z włączonym IR. Twarzy i tak w nocy nie rozpoznasz ale doskonale wiem jak wyglądają potencjalne rzezimieszki i już po samym chodzie rozpoznam który to gagatek ( ͡° ͜ʖ ͡°) Plus chciałem co mi za zwierzaki orają w nocy trawnik i którędy przez płot przełażą
kobiaszu - @ShpxLbh: No to tutaj masz z włączonym IR. Twarzy i tak w nocy nie rozpozn...

źródło: 1000020285

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@reaper6161: DS-7604NXI-K1/4P Ten obszar to detekcja wtargnięcia. Kamera wykrywa ludzi i samochody w całym kadrze ale ma specjalny alarm dla wtargnięcia w niebieski obszar. Generalnie takie funkcje są wspierane zarówno przez kamerę jak i sam rejestrator. Szkopuł w tym, że w przypadku mojej kamery obszar może mieć tylko 4 kąty przez co nie ogarnia samej furtki. Rejestrator również może ogarniać taką funkcję i wtedy możesz mieć obszar o rozmiarze 10
kobiaszu - @reaper6161: DS-7604NXI-K1/4P Ten obszar to detekcja wtargnięcia. Kamera w...

źródło: 1000020286

Pobierz
  • Odpowiedz