Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +356
Dzień 1
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
źródło: image_picker_BE5EB367-D743-4F5B-B246-CE92923369D1-19890-000002038A766443
Pobierz
Artimeges +106

Po tym jak kurz już opadł spróbowałem tego Gayguarda i... ej, naprawdę spoko się w to gra. :D
Podszedłem do niego bez żadnych oczekiwań, nie znając serii #dragonage .
Krótko mówiąc, gra jest:
- Bardzo ładna graficznie - przedstawiony świat, animacje
- Liniowa - z czym nie mam problemu, choć eksploracja istnieje
- Prosta pod kątem mechanik rpg (coś na poziomie Far Cry, Mass Effect), poza rozbudowanym drzewkiem umiejętności
- Napisana wcale nie najgorzej - ciągle coś się dzieję, trochę disney'owski klimat, ale jest i mrok, a lgbt w szczątkowej ilości
- Miodna jeśli chodzi o system walki - imo dość rozbudowany, gram na trudnym poziomie, potrafię zginąć od bossa, ale nie frustruje jak Soulsy
Wcześniej ograłem Avowed i Dragon's Dogma 2, myślę, że to podobna półka, ale jednak widać w Veilguard budżet, co daje co najmniej 1pkt wyżej w ogólnej ocenie. Polecam sprawdzić.
Dla mnie jednak najgorsza jest fabuła i jej uwspółcześnianie według najgorszych wzorców. Pomijanie kontrowersyjnych tematów, spłycanie rzeczy do poziomu bajek Disneya, przemielanie przez filtr HRowy. To była dla mnie straszna mordęga.
@topek89: +1, a najgorzej jest, jak się przejrzy artbook i zobaczy, jak wiele świetnych pomysłów, cięższych wątków, nawiązań do poprzednich części zostało porzuconych bez żadnej sensownej przyczyny na rzecz tego niefortunnego, disneyowskiego ulepu, który ostatecznie otrzymaliśmy ( ͡°
A tak to nastaw się najpierw na kupowanie EQ i itemków pod kustosza czy jak mu tam było. Bo im wyższy jego lvl tym bardziej ulepszasz sprzęt i dostajesz nowe buffy do nałożenia na eq.
Inba wokół tej gry była rozdmuchana ponad proporcjonalnie przez paru jutuberów? Stare, znałem.