Wpis z mikrobloga

@niezbadane-krainy: CzytaΕ‚eΕ› w ogΓ³le MKP? Po tym fragmencie mam wraΕΌenie, ΕΌe to generyczny opis kogoΕ›, kto w ΕΌyciu nie miaΕ‚ tych ksiΔ…ΕΌek w rΔ™ce. W ktΓ³rym momencie MKP to kosmiczny horror?
  • Odpowiedz
@D_Train Spokojnie, uΕΌyΕ‚em tego okreΕ›lenia tylko dlatego, bo w opowieΕ›ci nie mamy do czynienia tylko z ziemskim wymiarem, ale sΔ… inne krainy (w duΕΌym uproszczeniu) jak WysokoΕ›ci i inne, peΕ‚ne demonΓ³w. CzΔ™sto potwory wystΔ™pujΔ…ce w tym uniwersum to dziwne wynaturzenia, stΔ…d β€žhorror”. Nie przeczytaΕ‚em caΕ‚oΕ›ci MalazaΕ„skiej, choΔ‡ coΕ› tam o tym Ε›wiecie wiem, ΕΌycia mi nie starczy by obadaΔ‡ te wszystkie historie warte obadania. To jest proste zestawienie majΔ…ce na celu
  • Odpowiedz
@MrPerfetc To nie byΕ‚y takie wymiary z ktΓ³rych magowie czerpali swojΔ… moc? JeΕ›li mnie odpytujesz z wiedzy o tym Ε›wiecie to nie ma sensu, naprawdΔ™. Nie miaΕ‚em w zamiarze zgrywaΔ‡ znachora, wiem ΕΌe MalazaΕ„ska KsiΔ™ga PolegΕ‚ych jest dobrze ocenianym fantasy i pasowaΕ‚a do tego zestawienia jako mroczne uniwersum peΕ‚ne zagroΕΌeΕ„. NaprawdΔ™ Was przepraszam, ΕΌe uΕΌyliΕ›my Waszego ulubionego uniwersum, nie znajΔ…c go tak dobrze jak Wy 😟 ChciaΕ‚bym go kiedyΕ› poznaΔ‡ od
  • Odpowiedz
@MrPerfetc: TeΕΌ o tym myΕ›lalem, ale groty to "warrens", wiΔ™c bardziej naturalne mi siΔ™ wydawaΕ‚o przetΕ‚umaczenie High Houses jako wysokoΕ›ci :D
  • Odpowiedz