Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@ormek przecież w gdańsku zawsze mieszkało pełno obcokrajowców. Teraz mają tam najazd ciapaków i czarnuchów, a sie do białego srają. Ja wizytując gdańsk teraz to czuję się jakbym parę lat temu wizytował amsterdam, tak kolorowo jest. Poza tym historycznie to tak średnio bym powiedział, że gdańsk to czysto polskie miasto... No ale historia, historią
  • Odpowiedz
I jeszcze najlepsze - mówią, że są z #wojskopolskie. No ja p------ę.

@ormek: W ogóle mnie to nie dziwi (σ ͜ʖσ)

W bazie wojskowej w Kosowie i w pewnych szczególnych komisjach na Podlasiu wyniki głosowania w wyborach prezydenckich znacząco odbiegają od tych ogólnopolskich. W miejscach, gdzie znaczącą grupę wyborców stanowili żołnierze, w niedzielę wyraźnie wygrywał Sławomir Mentzen.
  • Odpowiedz
  • 2
@Mystoo: najazd to chyba nie. jest duzo hindusow, bo cobie firmy takie jak wipro czy tata communication posciagalo pracownikow a oni cale rodziny. najwiecej bym powiedzial, ze jest jednak uzbekow, gruzinow i turkenistanow. afrykanczycy sie zdarzaja, ale nie powiedzial bym, ze jest ich jakos przesadnie duzo. biuro mam dosc blisko meczetu i tam w zasadzie tez nikt sie z arabskich krajow nie kreci za bardzo - no oprocz tego jednego
  • Odpowiedz
  • 0
@ormek a że kiedyś w gdańsku mieszkało sporo obcokrajowców to głównie byli to duńczycy, szwedzi i potomkowie niemieccy(chociaż oni nie są obcokrajowcami, bo ich rodziny mieszkały tam od zawsze). Ciapaki to była rzadkość. Teraz to norma. Klasyczny przykład "okna owertona"
  • Odpowiedz