Robię porządki w szafie, nazbierało się trochę ciuchów które po zrzuceniu sporej liczby kilogramów już mi się nie przydadzą. No dobra, coś mi się skojarzyło że Związek Socjalistycznych Republik Europejskich coś tam uchwalił że nie można ich po prostu wyrzucić, więc poczytałem jakie są opcje: -dwa miejskie punkty zbiórki na cały #gdansk, wycieczka do których to minimum 1h samochodem ode mnie, a są w nich ponoć ogromne kolejki i trzeba wypełniać jakieś papiery podając swoje wrażliwe dane osobowe -pojemniki PCK, tyle że nie wiadomo gdzie, bo nie ma żadnej mapy, a lista na ich stronie jest z dokładnością co do gminy xD Ewentualnie na zasadzie "info na priv", można się kontaktować z jakąś jedną osobą na całe województwo xD I ponoć wiecznie przepełnione. -dwa sklepy charytatywne, w których ponoć grażyny kapryszą co im się przyniesie, chcą sortować na miejscu itd., i też oczywiście nie po drodze.
Rozumiem potrzeby #ekologia #recycling, nie mam problemu by podjechać z elektrośmieciami do pojemnika 10 min ode mnie i kulturalnie tam je zostawić, ale z tekstyilami przegięli, mam przeczucie że skończą w bardzo nieekologiczny sposób.
@jan-kowalski-507464: wyjebuj wszystko do plastiku, i tak pójdzie w piec w EC lub cementowni. Ew. bawełnę do papieru, będzie jak wyżej tylko EC wpisze sobie spalanie biomasy.
-dwa miejskie punkty zbiórki na cały #gdansk, wycieczka do których to minimum 1h samochodem ode mnie, a są w nich ponoć ogromne kolejki i trzeba wypełniać jakieś papiery podając swoje wrażliwe dane osobowe
-pojemniki PCK, tyle że nie wiadomo gdzie, bo nie ma żadnej mapy, a lista na ich stronie jest z dokładnością co do gminy xD Ewentualnie na zasadzie "info na priv", można się kontaktować z jakąś jedną osobą na całe województwo xD I ponoć wiecznie przepełnione.
-dwa sklepy charytatywne, w których ponoć grażyny kapryszą co im się przyniesie, chcą sortować na miejscu itd., i też oczywiście nie po drodze.
Rozumiem potrzeby #ekologia #recycling, nie mam problemu by podjechać z elektrośmieciami do pojemnika 10 min ode mnie i kulturalnie tam je zostawić, ale z tekstyilami przegięli, mam przeczucie że skończą w bardzo nieekologiczny sposób.
zrezygnowali z tego durnego pomysłu. Możesz wrzucić do zmieszanych.
https://s-trojmiasto.pl/download/pojemniki-pomorskie.pdf wyszukaj sobie najbliższy po adresach.