Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@corsa900 Chopie, ty chyba w rowie sypiasz, jeśli nie widzisz, jakie trvkele zagraniczne tu czasem panny prowadzają. Wszyscy mówią *morda + wzrost*, ale prawda taka, że *ktokolwiek, byle nie Słowianin* (nawet nie tylko nie-Polak) to równie silny dogmat.

I drugie: to że tag drze łacha i piętnuje różne rzeczy wcale nie znaczy, że oni by te szony chcieli. Tam już nie ma ratunku. Dla mnie to 50% satyra i 50% lament
  • Odpowiedz
  • 0
@Derpinardus ale boli Cię, że te puste pato-szony, na które często nie warto nawet splunąć prowadzają się z pajetami czy innym przyjezdnym? Od takich lasek trzeba odbijać, bardzo dobrze, że lgną do wszystkich tylko nie do Polaków, przynajmniej same się przesiewają. Na 10 kobiet znajdą się dwie, które wolą paskudnego pajeta, aby lansować się w necie, a pozostałe 8 nawet na niego nie spojrzy.

Twierdzisz, że tag drze łacha, ale użytkownicy
  • Odpowiedz
  • 0
@Derpinardus ale właśnie tego nie mogę zrozumieć, dlaczego przejmujecie się tym, że jakiś randomowy szonik lata za mokebe. Gdyby nie ten tag i media społecznościowe, gdzie faceci o tym pokrzykują, to zupełnie nie zwróciłbym na to uwagi. W życiu codziennym osobiście takie pary widuję raz na miesiąc albo i dłużej. Przez to nie wiem o co ten raban.
  • Odpowiedz
@corsa900

Oczywistym jest, że różne grupy społeczne oczekują od siebie nawzajem pewnych norm postępowania — to rodzaj umowy społecznej z gatunku tych, które umożliwiają istnienie cywilizacji.

I tak, kobiety z każdej opcji politycznej oczekują od chłopów, że np. będą w razie czego ginąć w okopach, a chłopy oczekują, że kobiety będą rodzić rodaków (mechanizm selekcji wg pokrewieństwa). Odklejeńcy nazywają to patriarchatem, ale tego typu umowy są znacznie bardziej pierwotne.

Stąd, na
  • Odpowiedz