Aktywne Wpisy

Pan_Whiskers +80

dizel81 +10
Kioskarz się spruł na wykopków na KamboShotach:)
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
źródło: mZ
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: mZ
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Z-----y jak koń po westernie. Plecy bolą, łeb pulsuje, oczy jak od zgrzewki Monsterów. Marzysz tylko o jednym: odpalić konsolę, pograć, postrzelać do jakichś mutantów, poskakać po dachach, odmóżdżyć się na godzinę.
Odpalasz grę.
Nowość. Wszyscy jarają się na forach. Mówią: „to nie tylko gra, to doświadczenie”.
Myślisz: no dobra, dam temu szansę.
I co dostajesz?
40-minutowy wstęp filmowy, gdzie postać bez wyrazu w oczach opowiada o swojej wewnętrznej traumie, śmierci matki, łączności dusz przez czasoprzestrzeń i jak jego pies był jedynym świadkiem końca świata.
A ty siedzisz i myślisz:
„K---a, ja tylko chciałem rozwalić parę zombie i pójść spać przed północą...”
Potem dostajesz tutorial.
Nie jak kiedyś: „strzel – L2, skacz – X”.
Nie, teraz to cała symulacja społeczna, systemy relacji między frakcjami, crafting, moralność, wybory fabularne i karmiczne konsekwencje kichnięcia na kota w trzecim rozdziale.
Gdzieś między dziesiątą linijką dialogu NPC-a, który mówi ci o „czakrze trzeciego snu mojego ojca”, zaczynasz zadawać sobie pytania:
– Co ja robię ze swoim życiem?
– Czy to jest jeszcze gra, czy już kult?
– Czy Hideo Kojima naprawdę uważa, że ja to ogarnę po ośmiu godzinach tyrania na budowie?
I to nie jest tak, że ja nie szanuję fabuły. Szanuję.
Ale czasem, k---a, ja chcę po prostu w-----ć drzwi, rzucić granat i usłyszeć jak wróg krzyczy: „K---a!”, zanim go rozerwie na części.
Nie chcę prowadzić symulacji depresji samotnego kuriera w świecie po apokalipsie, który nosi płód w termosie i sika w krzaki, żeby podlewać grzyby.
Chcę strzelać. Chcę biegać. Chcę mieć fun.
Więc, drodzy twórcy gier – z całym szacunkiem –
dawajcie czasem coś prostego, zajebistego, bez udawania, że gra to teatr awangardowy z elementami terapii grupowej.
Bo po pracy nie mam siły na rozkminy.
Chcę tylko grać. I się, k---a, dobrze bawić. #gry #ps5 #xboxseriesx
źródło: temp_file8900082417890600199
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Megasuper: chyba wtedy się marzy by jebnąć się ryjem prosto do wyra, ale co ja tam wiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)