Aktywne Wpisy

Soongoku +106
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Apaturia +177
Śniące pajączki. Przeprowadzane w ostatnich latach obserwacje i badania wykazują, że pająki z rodziny skakunowatych mogą doświadczać aktywnej fazy snu przypominającej w pewnym stopniu naszą fazę REM i śnić.
Zaobserwowano, że skakuny z gatunku Evarcha arcuata podczas snu poruszają się od czasu do czasu, a nawet podkurczają przez sen odnóża - co przypomina trochę niekontrolowane, mimowolne ruchy pojawiające się w fazie najgłębszego snu, w którym doświadcza się marzeń sennych.
W przypadku małych
Zaobserwowano, że skakuny z gatunku Evarcha arcuata podczas snu poruszają się od czasu do czasu, a nawet podkurczają przez sen odnóża - co przypomina trochę niekontrolowane, mimowolne ruchy pojawiające się w fazie najgłębszego snu, w którym doświadcza się marzeń sennych.
W przypadku małych
źródło: Sleeping_Spider
Pobierz

źródło: temp_file8176132881800327554
PobierzNie wie, czy na Wykopie są jacyś hydrologowie, czy geografowie, ale z tego co widzę, to cały sęk w tym, że jeśli kilka strumyków zasilających tę Białą wzbierze, to nie ma czego zbierać, wyjątkowo nieszczęśliwie położone miasto. ¯\(ツ)/¯
@badreligion66: Zalezy. Bo 3droga to tez PSL, ktore przeceiz wspolrzadzilo z Tuskiem w latach 2008-2015 za to ze im dal stanowiska nie zglaszali na nic sprzeciwu.
Glosowanie na Holownie mialo sens, chocby z powodu Pelcznyskiej-Nalecz (ruchalbym). Ale to ze weszli w uklad z PSLem od razu mi smierdzialo.
Rzeka niby się trochę wije, to nie jest tak że nie ma miejsca na jakieś rozlewiska, spiętrzenia, dywizje bobrów, jakieś przekopy czy upusty w inne miasta, pytanie jak potężne inwestycje by to musiały być.
@KOLEGAMAMY: No ja w sumie jestem zadowolony. Zablokowali dopłaty do kredytów, a marszałek robi swoją robotę i próbuje jakoś tłumić polaryzację w tym kraju.
@KOLEGAMAMY: Nie ma obecnie alternatywy, a że premier jest cepem to doskonale wiem.
@Naturjogurt: miał masować im prostaty?