Wpis z mikrobloga

#luciddream #swiadomesny Szukając sobie tapet na pulpit, znalazłem bardzo interesujące zdjęcie, które wygląda, jak obraz hipnogogiczny. Kilka razy doświadczyłem takiej wizji i jest to niesamowite. Pamiętam np., jak zobaczyłem pszczołę siedzącą na kwiatku. Widziałem jej włoski, jak przebiera odnóżami i czułkami. To było jak film zrobiony w trybie macro.

Jest to dla mnie fascynujące, jak dokładnie mózg potrafi wygenerować obraz. Nigdy nie przyglądałem się pszczołom, a zobaczyłem ją w szczegółach, których sam bym nawet nie pomyślał, żeby sobie wyobrazić. Dodatkowo, mam prawie afantazję, czyli sam z siebie nie potrafię żadnego obrazu wytworzyć.

Słyszałem, że jest jakaś metoda świadomego śnienia, która opiera się na przechodzeniu w LD właśnie ze stanów hipnogogicznych. Próbowaliście tej metody? Ile razy doświaczyliście hipnogogów? Jak często się to Wam zdarza? No i czy wygląda to u Was podobnie do tego, co na zdjęciu?

Autor: Adam Chamczyk
psiversum - #luciddream #swiadomesny Szukając sobie tapet na pulpit, znalazłem bardzo...

źródło: Rak%C3%B3w_Zach%C3%B3d._-_panoramio

Pobierz
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach