Wpis z mikrobloga

Brat stwierdził że wyłudzam rentę, bo od 7 lat nic mi nie ma i mam iść do pracy, ale ja to piernicze, bo mam pewną rentę i staly dochód. Pójdę jeszcze do tej roboty i ZUS mi napisze że jestem zdolny do roboty. Wolę te 1500zl renty niż zarabiać te 3500zl które do szczęścia mi nie są potrzebne #neet
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wolę te 1500zl renty niż zarabiać te 3500zl które do szczęścia mi nie są potrzebne

@Rencista_z_przypadku: W pracy kolego miałbyś okazję do poznania jakichś osób i jakąś (choćby nikłą) szansę na odmienienie swojego życia. Wegetując w domu takie szanse są zerowe, z samej renty się nie utrzymasz, a po śmierci rodzicieli czeka cię zderzenie z rzeczywistością, po którym się nie pozbierasz.
  • Odpowiedz
@Markowowski:

W pracy kolego miałbyś okazję do poznania jakichś osób i jakąś (choćby nikłą) szansę na odmienienie swojego życia. Wegetując w domu takie szanse są zerowe, z samej renty się nie utrzymasz, a po śmierci rodzicieli czeka cię zderzenie z rzeczywistością, po którym się nie pozbierasz.

@Markowowski: Ale brednie.... Po pierwsze - spora część ludzi jest toksyczna, po drugie ktoś moze nie lubic przebywac wsrod ludzi, po trzecie
  • Odpowiedz