Wpis z mikrobloga

@Operator_imadla to jest problem większości powiatowych miast podejrzewam - pytanie, co można z tym zrobić? Myślę, że związki zawodowe byłyby przynajmniej częściowym rozwiązaniem - mogłyby wywalczyć wyższe pensje, ludzie by się wzbogacili I może ale to może, nie trzeba by uciekać do big 5. Tam gdzie więcej ludzi zostanie, tam też powstanie więcej rozrywek.
  • Odpowiedz
@Operator_imadla byłem ostatnio służbowo W Płocku, w sumie bywam tam w miarę regularnie. Spodziewałem się, że będzie to dość bogate I zadbane miasto jako że jest tam większość polskiego przemysłu naftowego plus budmat. W rzeczywistości wygląda to jak typowe powiatowe, tylko z szerszymi drogami I w------ą galerią handlową.
  • Odpowiedz
@Operator_imadla Mieszkam tutaj od lat, wcześniej Warszawa i tak naprawdę nie wiem o co się do Płocka d-----c, poza tym, że czasem śmierdzi z Orlenu. Owszem, zarobki gówniane w porównaniu do dużych miast, ale poza tym to miasto nie odstaje od innych powiatowych. Starówka ładnie położona, jest trochę zieleni, ulice zadbane. Chyba że ktoś szuka jakiegos życia nocnego, czy bogatej oferty kulturalnej, jakichś teatrów czy coś, to faktycznie już nie tutaj
  • Odpowiedz
@neo_1995: Zależy, która część. Jak dla mnie turystyczna część Płocka (Wzgórze Tumskie i generalnie linia Wisły aż do ZOO) jest bardzo ładna, jedno z moich ulubionych miejsc na 1-dniową wycieczkę z Warszawy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Eldoroller szympans to chyba Cię zrodził. Startujesz bez szacunku do innych i uważasz się za jakąś wyższą formę ewolucji. A w prawdzie twoje komentarze to tylko wyzywanie i obrażanie innych. Szacunek chyba jest Ci obcy.
  • Odpowiedz
@Neq oczywiście że mam szacunek, tylko nie dla takiego odpadu jak Ty. Te Ciapaki o których piszesz z taką pogardą przyjeżdżają tu i często ciężej I lepiej pracują budując ten kraj. Oczywiście też mi się to nie podoba, ściąganie ich bo są tanią siłą roboczą, co nie zmienia faktu, że takie przygłupy na granicy, albo internetowe planktony, czują się lepsze od nich, mimo że płaczą bo zabierają I'm pracę. Jakim uposledoznym
  • Odpowiedz