Aktywne Wpisy

thorgoth +1120
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +363
342 mile już za mną a 2313 przede mną. Powiem że mocno zostałem przeorany przez ostatnie dni. Nie spodziewałem się że ta trasa będzie szła przez tak wysokie góry ( najwyższy szczyt który zdobyłem to San Jancinto 3302 mnpm) , oraz że spanie na wysokości typu 2500 mnpm będzie normą . Wiedziałem, że szlak przechodzi się przez Sierra, ale myślałem że reszta to będzie łatwy i przyjemny trekking .Góry San Jancinto mocno
źródło: image_picker_F03B3B91-C0F3-4296-8C02-C7AF0BB229C1-49459-00000551824D4361
Pobierz

źródło: cennik_krakow_kielbasa_troche_przesadzony
PobierzNo właśnie pod turystow. Tylko, że to takie krótkowzroczne bo w Krakowie no może i Wawel i fasady kamienic na rynku robią wrażenie głównie na azjatach i arabach ale to w zasadzie wszystko. To jest jakaś waska grupka krezuzow turystow, którzy nie zwaracja uwagi na cenę w ogóle bo nie są w stanie wydać pieniędzy jakie mają. Reszta widzi te ceny, przelicza i tak Kraków dorabia się metki miasta
ktoś na łeb upadł
@nieznamniepamietam: uważasz, że władza powinna ustalać ceny produktów? To już kiedyś było.
Jak dorosłem i byłem tam znowu to jeszcze gorzej, bo smok nadal gówniany, a w dodatku to tam dookoła za bardzo nic nie ma (pomijam zamek, ale sama okolica smoka to takie jakieś ubocze dziwne)
Cały rynek, wszystkie kamienice należą do parafii)kościoła mariackiego :D
Z dwa lata temu była gruba afera pomiędzy biskupami bo nie mogli się dogadać kto przejmie ta kurę znosząca złote jajka po odejściu czy kopnięciu kalendarz minionego biskupa.
Jeśli tam mieszkają księża, pracownicy parafii to im współczuję, szczególnie tych krzyków grupki Ukraińców i tych nacjonalistów regularnie walczących na głośniejsze głośniki na małym rynku i w okolicy.
We władaniu parafii jest sporo nieruchomości. Kilka kamienic w ścisłym centrum miasta, m.in. na placu Mariackim czy przy ul. Siennej. W kamienicy przy ul. Mikołajskiej parafia prowadzi hotel Wit Stwosz, w krakowskich Bronowicach pensjonat "Pod Strzechą", a w Zembrzycach zarządza ośrodkiem wypoczynkowo-rekolekcyjnym. Dodatkowo posiada sporo gruntów w atrakcyjnych lokalizacjach. Cały majątek wyceniany jest na setki milionów złotych.
https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-awantura-o-najbogatszy-kosciol-w-polsce-kard-dziwisz-wszedl,nId,7645933
Komentarz usunięty przez autora
źródło: image
PobierzKtóre są lepsze?